nieuws

Bosch heeft intelligente robotmaaier voor rechte banen

De Indego-robotmaaier is voorzien van een intelligent navigatiesysteem en moet via de parallelle maaibanen voor een perfect resultaat zorgen.


Bosch heeft intelligente robotmaaier voor rechte banen
Tijdens de lente- en zomermaanden kan het gras maaien een vervelende en tijdrovende karwei zijn, zelfs voor wie groene vingers heeft. Wie het beu is om elke keer zelf zijn of haar gras te maaien, kan de hulp van een robotmaaier inroepen. De Indego van Bosch is uitgerust met enkele opvallende functies, waardoor je je de komende zomermaanden geen zorgen hoeft te maken over je gazon.

Bosch rustte zijn robotmaaier uit met het Logicut-navigatiesysteem, dat de kortst mogelijke maairoute berekent en er bovendien voor zorgt dat het toestel in rechte parallelle banen maait. Daarmee is het de enige in zijn soort die niet kriskras door je tuin rijdt. Dit systeem heeft niet enkel snellere maaibeurten tot gevolg, maar zorgt er ook voor dat je hele gazon even kort gemaaid wordt.

De Indego werkt daarvoor binnen een vooraf afgebakende zone, net zoals bij andere robotmaaiers. Bij de eerste maaibeurt meet het apparaat dankzij het Logicut-systeem automatisch de tuin op en berekent zo een efficiënte maairoute: baan voor baan, parallel en snel. Na de programmering hoef je enkel nog op de knop te drukken. Via het scherm kan je een bepaalde dag of een bepaald uur kiezen waarop de Indego automatisch van start gaat. Je kan daarbij tot vijf werkschema’s in het geheugen opslaan.

Omdat de Indego een efficiënte baan beschrijft, zal het toestel uiteraard langer doen met een volle batterij. Eén acculading van de lithium-ion accu geeft het toestel zo’n vijftig minuten energie, wat overeenkomt met een oppervlakte van ongeveer 200 vierkante meter. Is de Indego klaar met maaien of is de accu bijna leeg, keert het toestel automatisch terug naar het laadstation. Net zoals bij andere robotmaaiers gebeurt het maaien stil en zonder uitlaatgassen. Omdat het toestel zo efficiënt te werk gaat, verbruikt de Indego een minimum aan energie.

Bosch rustte het apparaat ook uit met enkele veiligheidsfuncties. Komt de Indego een hindernis tegen tijdens het maaien, zal het apparaat er automatisch omheen gaan. Til je het toestel op, stoppen de messen meteen. Bovendien kan je Indego op elk moment manueel uitschakelen met de veiligheidsschakelaar.

Onderstaande adviesprijs is inclusief btw.

Indego < € 1599,95
Meer nieuwigheden:
BOSCH GEREEDSCHAP
grasmaaier
Gepubliceerd op : 11 maart 2013 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (7213)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (7213) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 4 volgende >>

laatste nieuws in gereedschap

meer nieuws in gereedschap
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor