nieuws

Drie nieuwe ventilatiesystemen bij Veneco

De Veneco 4-lijn biedt systemen met warmteterugwinning die uitgerust zijn met de gepatenteerde sandwichpanelen en zorgen zo voor extra isolatie.

Vorig jaar lanceerde Veneco zijn ventilatiegroep met warmteterugwinning: een uniek systeem waarbij niet enkel functionaliteit belangrijk is, maar waar ook design en gebruiksgemak centraal staan.

Een goed ventilatiesysteem kan heel belangrijk zijn in nieuwe, moderne gebouwen: door de steeds betere isolatie hou je enerzijds de warmte binnen, maar wordt het ook moeilijker om verse lucht je woning binnen te laten. Met het Veneco 4-systeem haal je verse lucht je huis binnen, terwijl je dankzij de warmteterugwinning geen warmte verliest.

Opvallendste wapenfeit van de Veneco-apparaten zijn de zogeheten sandwichpanelen, die dankzij hun design heel wat voordelen met zich meebrengen. Zo zorgt het gladde oppervlak ervoor dat vuil en bacteriën heel gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Om het condenswater vlot af te voeren voorziet Veneco twee extra grote afvoeren en twee aparte opvangbakjes met een verhoogde rand.

De groep is ook zo opgebouwd dat de onderdelen herkenbaar en goed bereikbaar zijn. Bovendien kan je de groep met slechts een schroevendraaier openen en werd de elektronica volledig apart van de groep gehouden, zodat de installateur snel bij de nodige onderdelen kan. De groep registreert de historiek van de behaalde waarden op een geheugenkaart, zodat je op elk moment een overzicht hebt van de werking van het apparaat en kan ingrijpen waar nodig.

Veneco wil met zijn apparaten zich ook toeleggen op gebruiksgemak. Dat begint al bij de installatie: de ventilatiesystemen komen met een meegeleverd ophangsysteem en is dankzij zijn lichte gewicht gemakkelijk installeerbaar op zolder, in een kast of in een andere ruimte. Op vlak van elektronica werkt Veneco met een bussysteem, zodat het systeem later gemakkelijk uitgebreid kan worden. Op gebied van programmatie, ten slotte, kan je via een ‘audioaansluiting’ de verschillende waarden ingeven in en aflezen op je computer.

Verder zorgen de sandwichpanelen voor betere thermische en akoestische eigenschappen, waarbij de grote warmtewisselaar belangrijk is voor een optimaal thermisch rendement en een minimale tegendruk. De Constant Flow-motoren maken dat het apparaat steeds bij een voldoende groot debiet blijft werken, ook al verhoogt de weerstand. Dankzij de by-pass kan je in de zomer genieten van een frisse luchtaanvoer.

Via de bijgeleverde Veneco-software kan je snel de waarden van je Veneco 4-groep bekijken, de instellingen van de by-pass aanpassen en eventuele foutmeldingen nalezen. Veneco lanceert met de V4275, V4375 en V4450 drie nieuwe apparaten, met een debiet van respectievelijk 300 m³/h, 400 m³/h en 450 m³/h. De prijzen van deze toestellen werden nog niet bekendgemaakt.

Gepubliceerd op : 30 januari 2013 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=767 and a.id not in (7130)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=767 and a.id not in (7130) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in klimatisatie / airco

meer nieuws in klimatisatie / airco
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor