nieuws

Astronomische klok van Domintell bepaalt ritme van je domotica

Het systeem bepaalt zelf aan de hand van de datum en de ligging van je woning wanneer het welke functies moet activeren.


Astronomische klok van Domintell bepaalt ritme van je domotica
Als je binnen je domoticamodule niet elke functie handmatig wil bedienen, kan je gebruikmaken van een timersysteem dat op een vastgelegd tijdstip een bepaalde actie uitvoert. Het tijdstip waarop je rolluiken naar beneden mogen of je ventilatie ingeschakeld mag zijn, is echter niet hetzelfde in de winter als in de zomer. De astronomische klok van Domintell zorgt echter voor een aangepast systeem.

Zo zal de functie aan de hand van de datum en de geografische ligging van je huis het tijdstip van zonsopgang en zonsondergang berekenen en zodoende de geïntegreerde domoticamodules daaraan aanpassen. De installatie van Domintell gebruikt daarvoor niet één klok, maar een honderdtal om verschillende functies te programmeren.

Zo zal bij zonsondergang een sproeisysteem automatisch de planten in je tuin besproeien. Dat gebeurt immers best op het eind van de dag. Ook bijvoorbeeld de filtering van je vijver of zwembad kan door de astronomische klok geregeld worden: de algen in het water ontwikkelen zich immers onder invloed van zonlicht. Met het systeem kan je de filtertijd dan ook optimaliseren.

Uiteraard bestaan er ook meer voor de hand liggende toepassingen, zoals de opening en sluiting van luiken, de controle van de ventilatiemomenten en de activering van de buitenverlichting.

Meer nieuwigheden:
DOMINTELL
rolluiksturing
dimmer
Gepubliceerd op : 15 januari 2013 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (7113)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (7113) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 9 volgende >>

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor