<< vorige 1 / 5 foto's volgende >>

fotospecial CityTouch: verlichtingsnetwerk voor steden

Meer dan de helft van de wereldbevolking woont in steden, en dat aantal zal zelfs toenemen tot meer dan 70% in 2050. Een veilige, prettige en duurzame stad is iets waar Philips veel groeipotentieel in ziet.

Steden vragen een connected verlichtingsoplossing, een slim verbonden netwerk van openbare verlichting. Eén van de oplossingen die Philips daarvoor in huis heeft is het CityTouch bedieningsplatform. Hiermee kan een stad of gemeente de straatverlichting en openbare verlichting op een flexibele manier aansturen.

Met CityTouch is het mogelijk om elk lichtpunt afzonderlijk te gaan bedienen, via radio-frequente signalen die gestuurd worden naar kleine antennes bovenop de lichtpunten. Op deze manier kan men inspelen op tijdelijke situaties, en bijvoorbeeld de lichten wat meer dimmen ‘s nachts of extra bijlichten bij ongevallen of grote evenementen. Ook krijgt men automatische meldingen bij defecten wat de onderhoudsplanning vereenvoudigt. Gecombineerd met led-verlichting kunnen de besparingen oplopen tot 70%.

In België maken steden als Sint-Truiden en binnenkort Anderlecht al gebruik van CityTouch.

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
advertentie :