nieuws

Slimme led-lamp bij Philips

De hue-lamp stelt je in staat om het licht in je huis te regelen via je smartphone of tablet. Zo kan je via een applicatie draadloos de verlichting regelen en licht creëren en personaliseren.


Slimme led-lamp bij Philips
Tegenwoordig kan je via je mobiele apparaten heel wat toestellen binnen je huiselijke omgeving aansturen. Zo kan je van op afstand je domotica-systeem beheren, zonwering activeren, verwarming inschakelen, enzovoort. Ook verlichting past in dit rijtje, maar met de hue wil Philips slimme verliching naar een nieuw niveau brengen.

Wat is hue?
Philips hue bestaat uit led-lampen die je in staat stellen om zelf de schakering van wit licht te kiezen die je wilt, van warm kaarslicht tot helder koud wit. Bovendien kan je ook eender welke andere kleur creëren. De lampen worden bediend via een Apple-applicatie, waarmee je dan allerlei instellingen kan wijzigen.

Zo kan je voor elke kamer of moment van de dag je favoriete lichtscènes instellen en gelijk wanneer oproepen. Heel leuk is de optie om een foto van op je smartphone als kleurenpalet te gebruiken om je kamer met licht te vullen. Zo kan je bijvoorbeeld je slaapkamer vullen met licht van een foto van een ondergaande zon en voor een extra persoonlijke toets zorgen.

Hoe gebruik je hue?
Via het systeem is het ook mogelijk je lampen op afstand te regelen. Het licht in de woonkamer inschakelen wanneer je een weekendje weg bent schrikt potentiële dieven af, terwijl op je werk opmerken dat je het badkamerlicht vergeten uitschakelen bent en het vervolgens uitdoen zal energiekosten sparen.

Met behulp van een timersysteem kan je je dagelijkse routine instellen en zo beslissen wanneer het licht in een specifieke zone ingeschakeld moet worden. Zo kan je je kinderen met licht wekken of juist helpen in te slapen.

De downloadbare app is daarnaast voorzien van LightRecipes: vier voorgeprogrammeerde lichtinstellingen op basis van onderzoek van Philips naar de biologische effecten van licht op het lichaam. Deze scenario’s passen de lampen aan om de beste tint van wit licht en zo een optimale helderheid te genereren om je zo te ontspannen, contentreren of energie te geven.

Hoe installer ik hue?
Philips hue maakt gebruik van de open norm ZigBee Light Link, zodat het in andere ZigBee-gecertificeerde systemen geïntegreerd kan worden.

Het Philips hue starterspakket is exclusief verkrijgbaar in de Apple Stores en op Apple.com en kost € 199. Het pakket bevat drie hue-lampen van 600 lumen (equivalent van 50 W), een hue bridge met stroomvoorziening voor de configuratie van je verlichtingsnetwerk en een LAN-kabel voor de verbinding van de hue brigde met je router. Het starterspakket kan uitgebreid worden met maximaal 50 individuele hue-lampen. Per individuele lamp betaal je € 59.

Meer nieuwigheden:
led lamp
Gepubliceerd op : 7 november 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (7002)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (7002) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor