nieuws

Dossier: Interieur 2012 : Modular zet in op oriëntatieverlichting

Modular zet in op oriëntatieverlichting

Ook Modular stelde op Interieur 2012 zijn nieuwe verlichtingsgamma voor. Dit najaar komt het bedrijf met enkele armaturen voor oriëntatieverlichting, waarvoor het samenwerkte met ontwerpers Couvreur & Devos.

De wereld van verlichting stond de laatste jaren niet stil. Waar lampen en armaturen vroeger louter functioneel waren, eist de consument de dag van vandaag dat verlichting ook zijn interieur extra in de verf zet, of voor een subtiele touch zorgt in de woon- en slaapkamer, keuken of hal. Ook oriëntatieverlichting, waarmee je via kleine lichtaccenten onder meer je trap of gang kan aanduiden, kende de laatste jaren een groei aan populariteit.

Modular komt daarom met vier nieuwe armaturen voor oriëntatieverlichting. Met ‘Ruute’ en ‘Doze’ speelt het bedrijf bovendien in op haar West-Vlaamse roots. De fabrikant werkte daarvoor samen met Couvreur & Devos, die eerder instonden voor het ontwerp van armaturen Scotty, Spock en United.

Ruute dankt zijn naam aan het West-Vlaamse woord voor ‘ruit’ of ‘venster’. Het is een strak vierkantje met een diffuser en is verkrijgbaar met witte structuur of in zwarte structuur met een contrasterende witte diffuser. De ledverlichting van dit opbouwwandmodel zorgt voor een warmwit licht van 2700 K.

De Doze-armatuur is beschikbaar in een ronde of vierkante vorm en heeft een dikke rand in zwart of wit en een diffuser van polycarbonaat. Handig is dat de Doze perfect past op de elektrische inbouwdoos (wordt meegeleverd) die je in elke nieuwbouwwoning vindt. Bovendien maakt het niet uit of het spotje een ronde of vierkante vorm heeft.

Grib is een kleine, strakke rechthoek met daarin een fijne lichtlijn en moet daarmee op een handgreep lijken. Grib komt in wit en zwart en is een opbouwwandmodel voor binnenshuis.

Nukav is dan weer een armatuur met letterlijk ‘een hoek af’. In die hoek zit namelijk de diffuser van waaruit het licht zich verspreidt. Je kan de armatuur draaien in eender welke richting om een speels effect te verkrijgen. Verkrijgbaar in wit of zwart.

Meer nieuwigheden:
MODULAR
oriëntatieverlichting
Dossier: Interieur 2012 : Modular zet in op oriëntatieverlichting


Gepubliceerd op : 27 oktober 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Interieur 2012

Dit jaar vindt in de Kortrijk Xpo de tweejaarlijke beurs Interieur plaats. Op deze beurs kan je kennismaken met de nieuwste ontwikkelingen op vlak van verlichting, designmeubelen, badkamers, keukens, enzovoort. In dit dossier kan je het belangrijkste beursnieuws nog eens nalezen.Dossier: Interieur 2012select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6967 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6967 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor