nieuws

Bosch stelt nieuw gereedschap voor

Het einde van de zomer staat steevast synoniem voor vele productlanceringen, en zo ook bij Bosch. Het bedrijf stelde in Brussel het nieuwe gamma voor dit najaar voor.

De zomer mag dan wel stilaan op zijn einde lopen, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat je niet meer allerlei klusjes kan uitvoeren in en rond het huis. Bosch stelde dan ook haar nieuwe producten voor, met een sterke nadruk op de professionele toestellen.

Frezen
Zo toonde Bosch de nieuwe bovenfrezen binnen de 1600-klasse: de precisie-invalfrees GOF 1600 CE Professional en de inval- en kopieerfrees GMF 1600 CE Professional. Eerstgenoemde is uitgerust met een transparante glijplaats zodat het zicht niet belemmerd wordt terwijl je aan het werken bent. Bovendien zorgt de ingebouwde led-verlichting voor extra zichtbaarheid. De motor van het apparaat is uitgerust met de Constant Electronic-techniek, wat tot een constant toerental leidt en zo voor een mooi egaal freesresultaat zorgt. Omdat frezen bijzonder precies werk is, rustte Bosch het toestel uit met de After Lock-fijninstelling. Die laat je toe om de ingestelde freesdiepte met een tiende van een millimeter af te stellen. De verstevigde voetplaat moet bovendien voor een hoge stabiliteit zorgen voor een extra precies resultaat. Dankzij het platte behuizingsdeksel kan de bovenfrees bovendien probleemloos op zijn kop geplaatst worden om een snelle freeswissel of eenvoudige instelwerkzaamheden uit te voeren. De GOF 1600 CE is verkrijgbaar in L-BOXX met invaleenheid, precies afstelbare parallelgeleider en afzuigaccessoires, of in een doos met gelijke leveringsomvang.

Bosch lanceert met de GMF 1600 CE ook meteen een inval- en kopieerfrees, die uitgerust is met Trigger Control, een schakelaarsysteem in de handgreep. Waar de meeste combinatiefrezen op het motorelement in- of uitgeschakeld moeten worden, kan dat bij dit toestel in de handgreep. Hierdoor behoud je altijd volledige controle over je freeswerk. Ook dit toestel is uitgerust met de After Lock-fijninstelling, de transparante glijplaat, led-verlichting, verstevigde voetplaat en plat behuizingsdeksel. De GMF 1600 CE is verkrijgbaar in L-BOXX met inval- en kopieerinstelling, fijn afstelbare parallelgeleider en afzuigacccessoires of in een doos met gelijke leveringsomvang.

Schuurmachines
Met de GSS 230 AVE en de GSS 280 AVE breidt Bosch ook het assortiment vlakschuurmachines uit. Deze apparaten zijn uitgerust met een antitrillingsmechanisme, waardoor de vibraties slechts 2,5 m/s² bereiken. Deze reeks brengt daarmee de eerste vlakschuurmachine met volledige trillingsdemping op de markt. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ontkoppeling van de aandrijf- en behuizingseenheid. De trillingen worden daardoor niet overgedragen op de gebruiker, maar door het toestel zelf geabsorbeerd. Door de verlaagde trillingen kan je langer doorwerken zonder tintelend gevoel in je vingers.

De GSS 280 AVE beschikt over een motor van 350 Watt, de 230 AVE over een met 300 Watt. Beide toestellen zijn uitgerust met de nieuwe papierspantechniek, waarbij je dankzij een spanbeugel het schuurpapier strak kan aantrekken. De GSS 280 AVE maakt gebruikt van schuurpapier van 280 millimeter lang, de 230 AVE doet het met 230 millimeter. Bijzonder handig is de microfilter-box, die het stof meteen opzuigt en in een transparante container opslaat. Bovendien kan je het toestel ook aansluiten op een industriële stofzuiger. Beide toestellen zijn verkrijgbaar met microfilter-stofbox, extra handgreep, een vel schuurpapier om te klemmen en een vel schuurpapier met klithechting of in een L-BOXX met dezelfde inhoud en een extra vel schuurpapier om te klemmen en een met klithechting.

L-BOXX
Wie veel klusjes opknapt, heeft uiteraard ook nood aan een goede opbergruimte voor al zijn of haar apparatuur. Bosch voegde daarom eerder de L-BOXX toe aan het gamma. De nieuwe GLI PortaLED breidt de L-BOXX uit met een paneellicht dat in het deksel geïntegreerd wordt. Het paneel kreeg 60 led-lampjes mee en kan een stapelgewicht tot maar liefst 100 kg aan. De lampen bieden drie helderheidsniveaus en met het deksel van de L-BOXX kan je kiezen uit vier opstelmogelijkheden: gesloten, volledig open en twee vergrendelbare posities tussenin. Deze PortaLED komt in drie L-BOXX maten: 102, 136 en 238. Als voeding kan je een 14,4- of 18 Volt Li-ion accu gebruiken. Met een volledig opgeladen 18 Volt accu en de hoogste helderheid, schijnen de lampjes ongeveer drie uur. De PortaLED 136 komt ook in set-uitvoering met accuschroefboormachine GSR 14,4 V-Li of GSR 18 V-Li.

Omdat handenarbeid zoveel leuker is met een streepje muziek erbij, lanceert Bosch de nieuwe GML 10.8 V-Li bouwradio. Dit compacte toestel is zodanig opgebouwd dat die perfect in de helft van een L-BOXX 102 past. Het toestel biedt daarmee twee vijf Watt speakers, 20 volume-instellingen en een equalizerfunctie voor bass en treble. In het geheugen kan je vijf AM- en vijf FM-voorkeurzenders opslaan. Bovendien kan je via de Aux-poort ook externe apparaten, zoals een mp3-speler, op dit toestel aansluiten. De bedieningsfuncties vooraan zijn tegen stof beschermd zodat ze goed aangepast zijn aan een werkomgeving. Een robuuste behuizing, voorzien van twee handgrepen, moet extra bescherming bieden bij valpartijen. Deze radio is ook verkrijgbaar in een L-BOXX set met accuschroefboormachine GSR 10,8-2 Li, twee Ah-accu’s en een snellader.

Onderstaande prijzen zijn exclusief btw.

GOF 1600 CE Professional < € 399,95
GOF 1600 CE Professional L-BOXX < € 424,95
GMF 1600 CE Professional < € 454,95
GMF 1600 CE Professional L-BOXX < € 479,95
GSS 230 AVE Professional < € 279,95
GSS 230 AVE Professional L-BOXX < € 309,95
GSS 280 AVE Professional < € 299,95
GSS 280 AVE Professional L-BOXX < € 329,95
GLI PortaLED 102 < € 144,95
GLI PortaLED 136 < € 149,95
GLI PortaLED 238 < € 154,95
GLI PortaLED 136 14,4 V Pack< € 409,95
GLI PortaLED 136 18V Pack < € 459,95
GML 10,8 V-Li Professional < € 99,95
GML 10,8 V-Li Professional L-BOXX < € 209,95
Gepubliceerd op : 12 september 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (6888)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (6888) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 4 volgende >>

laatste nieuws in gereedschap

meer nieuws in gereedschap
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor