nieuws

Energie besparen met Legrand

Legrand voorziet een energiebeheersysteem voor het My Home-domoticasysteem. Via een impuls interface moet je als gebruiker bewuster worden van je energieverbruik.


Energie besparen met Legrand
My Home, het domoticasysteem dat binnen de Legrand Group gevoerd wordt onder het merk BTicino, kan nu uitgebreid worden met een module waarbij je je energieverbruik op elk moment in de gaten kan houden. Een goede manier om je energiekosten in toom te houden of zelfs te verlagen, want volgens Legrand hebben diverse studies aangetoond dat een visualisering van het energieverbruik ervoor zorgt dat je als gebruiker bewuster wordt van je verbruik en je ook aanspoort om energiebesparender te gaan denken, met besparingen tot zelfs twintig procent als gevolg.

Legrand voorziet hiervoor een impuls interface in My Home-installatie voor het meten van gas en water. Voor elektriciteit bestaat er een interface met toroids. Heel technisch allemaal, maar onthoud gewoon dat een aanraakscherm aan de hand van een grafische of numerieke weergave jouw verbruik per uur, week of maand weergeeft. Je kan niet enkel de gegevens van elektriciteit, gas en water bekijken, maar ook de opbrengt van eventuele zonnepanelen en zonneboilers. Beschik je al over een aanraakscherm, maar wil je het systeem toch integreren, dan is een update van de bestaande firmware meestal voldoende.

Omdat gegevens van puur verbruik niet altijd veel zeggen, gaat Legrand verder naar een simulatie van de geschatte kostprijs van dat verbruik. Hiervoor hoef je enkel de indicatieve prijs per eenheid in het systeem in te voeren. Uiteraard gaat het hier telkens om een schatting, en niet om een exacte berekening.

Via een geïntegreerd controlesysteem kan je nagaan of de installatie correct functioneert volgens de ingestelde differentiële waarde. Zo kan je bijvoorbeeld periodieke tests van het systeem programmeren. Geeft het scherm een probleem weer, dan kan meteen worden ingegrepen via een ‘stop & go’-interface waarbij de fout hersteld wordt en de installatie opnieuw ingeschakeld wordt.

Gepubliceerd op : 15 augustus 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (6832)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (6832) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 9 volgende >>

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor