nieuws

Eenvoudig te bedienen brandpaneel voor de KMO bij Bosch

De FPC-500 van Bosch moet komaf maken met de ingewikkelde installatie en bedieningsmogelijkheden van branddetectiesystemen voor kleine en middelgrote ondernemingen.


Eenvoudig te bedienen brandpaneel voor de KMO bij Bosch
Analoog adresseerbare en modulaire brandsystemen zijn op technologisch vlak ideaal voor de verhoging van de brandveiligheid in grote bedrijven en ondernemingen. De behoeftes van KMO’s kunnen echter verschillen van die van grotere bedrijven en hebben veelal nood aan een minder complex systeem. Typische toepassingsgebieden zijn particuliere woningen of kleinschalige wooncomplexen, kantoren, winkels, scholen, kinderdagverblijven, magazijnen, hotels en pensions. De FPC-500 moet daarom een betrouwbare oplossing bieden die tegelijkertijd garant staat voor een eenvoudige bediening en installatieproces.

Zo maakt het apparaat gebruik van een ingebouwde waterpas, wat de montage een pak eenvoudiger maakt. Het bedradingsschema werd aan de binnenzijde van het deksel bevestigd, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt op de bekabeling en het toestel in enkele minuten geïnstalleerd is. De printplaat, dat het hart van de unit vormt, kreeg op zijn beurt dan weer extra bescherming mee, waardoor de detector niet beschadigd wordt tijdens de installatie. Wil je de functies van het toestel snel nakijken, dan kan je een beroep doen op de ingebouwde testfunctie. Dat laat je toe om eventuele storingen, zoals een defecte batterij of een slecht werkende detector of sirene, snel te detecteren. De testresultaten worden daarbij op een lcd-scherm weergegeven.

Optioneel kan de FPC-500 worden uitgerust met relais of OC-uitgangen om extra sturingen uit te kunnen voeren. Het toestel is ook uitgerust met twee logboeken, die tot 1000 gebeurtenissen kunnen opslaan. Het ene logboek wordt gebruikt tijdens het reguliere gebruik, het andere voor het opslaan van gebeurtenissen in de testmodus. Dit laatste ondersteunt de zogeheten ‘one-man walk functie’, waarbij de installateur het complete systeem alleen kan installeren, configureren en in gebruik kan nemen zonder ondersteuning van een tweede persoon.

De FPC-500 is zo opgebouwd dat het eenvoudig en intuïtief bediend kan worden. Om ervoor te zorgen dat je als gebruiker altijd een handleiding bij de hand hebt, is deze aangebracht in het deksel van het apparaat. De ingebouwde led-lampjes en het lcd-scherm geven een duidelijk overzicht van eventuele alarmmeldingen, storingen en andere gebeurtenissen. Bovendien gaf Bosch het apparaat een alarmteller mee, die tot 999 meldingen sorteert op datum en tijd.

Dit brandpaneel is daarnaast ook voorzien van functies die je gebruikelijk bij analoog adresseerbare systemen terugvindt. Zo zullen ook bij dit systeem minimaal twee detectoren een brand moeten detecteren alvorens alarm te slaan. Daarnaast beschikt de FPC-500 over een vertragingsfunctie om persoonlijke bevestiging mogelijk te maken alvorens een alarm te genereren. Daarbij moet iemand ter plaatse de brand vaststellen. Deze functie kan ‘s nachts of buiten de kantooruren uitgeschakeld worden, waardoor in geval van brand de signaalgevers onmiddellijk ingeschakeld zullen worden.

Meer nieuwigheden:
BOSCH SECURITY
branddetectie
Gepubliceerd op : 25 mei 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6714)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6714) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 5 volgende >>

laatste nieuws in beveiliging

meer nieuws in beveiliging
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor