nieuws

Niet langer zandzakjes nodig tegen overstromingen

Wie regelmatig te kampen heeft met wateroverlast of overstromingen hoeft niet langer te panikeren. Sinds begin dit jaar is er een waaier aan doeltreffende oplossingen verkrijgbaar om zich te beschermen tegen de kracht van het water.

Het bedrijf Benelux Flood Defence Systems (BFDS) is de eerste in de Benelux die verschillende waterkeringssystemen aanbiedt. Het sloot daarvoor exclusieve akkoorden met Global Flood Defence Systems, UK Flood Barrier en Megasecur.

Een van de oplossingen is de Water-Gate, een alternatief voor de zandzakjes. Het principe van de Water-Gate is eenvoudig: in wezen is het een grote zak die zich volledig vult met water en door dat gewicht van het water een barrière of waterkering vormt. Verschillende Water-Gates kunnen aan elkaar gekoppeld worden om een groter gebied te beschermen.

Een tweede product dat we even in de kijker willen plaatsen is een uniek en autonoom waterkeringssysteem, de Self Closing Flood Barrier (SCFB). Deze barrière wordt verticaal in de grond gebouwd, bijvoorbeeld bij opritten of een ondergrondse garage. Bij een stijging van het waterpeil stuwt de waterkracht de barrière omhoog. Elektriciteit komt er niet aan te pas. Indien de waterkering niet in gebruik is, zit ze mooi verborgen onder het grondoppervlak.

Dit ingenieuze systeem werd door Waterwegen en Zeekanaal in België als proefproject geplaatst zowel in de jachthaven van Hoboken als in Schellebelle aan het veerpont en werd daarom ook door Waterwegen en Zeekanaal opgenomen in een workshop rond mobiele waterkeringssystemen voor het Masterplan Scheldekaaien in Antwerpen.

Meer nieuwigheden:
grondwerken
vochtbehandeling
Gepubliceerd op : 16 mei 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1392 and a.id not in (6692)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1392 and a.id not in (6692) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be

laatste nieuws in ruwbouw

meer nieuws in ruwbouw
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN RUWBOUW :