nieuws

Soprema brengt groene daken naar de stad

Dankzij de gemakkelijk te plaatsen Sopranature Toundra Alveo wil Soprema ook gebouwen in dichtbewoonde gebieden van een groen dak voorzien.


Soprema brengt groene daken naar de stad
Het is niet altijd evident om in de drukte van een stad een groen plekje te vinden waar je even kan ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Waterdichtinggspecialist Soprema wil daar verandering in brengen met behulp van een eenvoudig te installeren systeem.

Dat systeem, Sopranature Toundra Alveo, bestaat uit slechts twee lagen: een alveolair substraat en sedummatten, die beide eenvoudig kunnen worden uitgerold. Daarmee onderscheidt het zich van andere technieken waarbij het substraat en de plantjes vaak apart moeten worden geplaatst of ingezaaid. Bij Sopranature Toundra Alveo volstaat een schaar om de lagen bij te snijden waar nodig.

Het systeem is niet enkel gebruiksvriendelijk, maar zorgt ook voor een efficiënte buffering van regenwater en vermindert bovendien de waterafvoer. Soprema voorzag daarnaast ook een ‘cool roof’-techniek, waardoor het hitte-eilandeffect (het fenomeen waardoor in stedelijke gebieden een nevel van deeltjes en ozon wordt opgewekt) efficiënt aangepakt wordt, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Een groen dak doet bovendien ook dienst als natuurlijk isolatiemateriaal. De fauna en flora doet zorgt er dan ook voor dat er minder energie via het dak verloren gaat.

De belangrijkste functie van een groen dak is echter de rustgevende sfeer die het uitstraalt. Je kan je dak dan inrichten als een echte tuin waarin je even aan alle drukte kan ontsnappen.

Om de aanleg van groene daken een extra duwtje in de rug te geven, ziet de Vlaamse regering subsidies via de samenwerkingsovereenkomst ‘Milieu als opstap voor duurzame ontwikkeling’. Gemeenten die deze overeenkomst ondertekend hebben, kunnen aan de inwoners subsidies verlenen voor de aanleg voor een groen dak.

Meer nieuwigheden:
dakelementen
Gepubliceerd op : 12 mei 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1628 and a.id not in (6681)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1628 and a.id not in (6681) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in dak

meer nieuws in dak
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN DAK :