nieuws

Isover heeft eerste kwaliteitslabel vast voor na-isolatie van spouwmuren

Met ‘Yello by Isover’ biedt het bedrijf een unieke kwaliteitsgarantie om je woning energiezuiniger te maken.

Een goed geïsoleerde ‘schil’ (dak, ramen en muren) is de eerste voorwaarde om energiezuinig te kunnen wonen. Het ‘Yello by Isover’-systeem moet dan ook, vooral in oudere woningen, voor een betere isolatie van de spouwmuur (een muur met open ruimte tussen binnen- en buitenblad) zorgen. Isover heeft nu als eerste producent van isolatiemateriaal een partnership opgericht met een aantal aannemers die daarvoor een speciale erkenning hebben.

Vanaf de jaren ‘60 werd de zogeheten spouwmuur populair om bescherming te bieden tegen vocht van regendoorslag. Later werd de spouwmuur ook gebruikt om isolatie aan te brengen. De inblaastechniek die hiervoor gebruikt wordt, is de laatste jaren echter verfijnd, waardoor heel wat oudere woningen nu ook een pak energiezuiniger kunnen worden. Zo zijn er volgens een onderzoek van de UGent nog meer dan een miljoen woningen die voor na-isolatie van spouwmuren in aanmerking komen.

Bij de na-isolatie van de spouw worden glaswolvlokken via kleine gaatjes in de voeg de muur ingeblazen. Er wordt nooit in de gevelsteen geboord en achteraf worden de gaatjes uiteraard weer opgevuld. Door je woning met de glaswol van Isover te voorzien, daalt het warmteverlies via de muur drastisch, is er geen vochtdoorslag meer en verlaagt het risico op condens en schimmel bij koudebruggen in je woning. Glaswol is bovendien een duurzaam product, is brandveilig en werkt ook nog eens geluidsisolerend.

Sinds 1 januari 2012 voorziet de Vlaamse overheid bovendien een premie van 6 euro/m². In Brussel en Wallonië schommelt die tussen de 8 en 14 euro, naargelang het inkomen. Vanaf de zomer van 2012 komt daar wellicht de voorwaarde bij dat de uitvoering moet gebeuren conform de eengemaakte technische specificaties of door een ATG-gecertificeerde aannemer.

Meer nieuwigheden:
muurisolatie
Gepubliceerd op : 11 mei 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1392 and a.id not in (6674)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1392 and a.id not in (6674) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be

laatste nieuws in ruwbouw

meer nieuws in ruwbouw
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN RUWBOUW :