sectornieuws

Mitsubishi Electric gaat samenwerken met Greenbridge

De producent van warmtepompen en airconditioners tekent in op een 'private partnership' bij het West-Vlaamse wetenschapspark.


Mitsubishi Electric gaat samenwerken met Greenbridge
Greenbridge nv is een vennootschap belast met het beheer van de incubator met Universiteit Gent, POM West-Vlaanderen, KHBO, Haven Oostende, Howest en ADMB als aandeelhouders. Terwijl de eerste vleugel van het wetenschapspark plaats biedt aan 30 kantoren en ateliers aan startende cleantech-bedrijven, zorgt de bouw van de tweede incubatorvleugel er voor dat 25 andere bedrijven zich kunnen vestigen en bovendien gebruik kunnen maken van de Greenbridge demonstrator, de zogeheten 'Energy Box'. Die laatste toont nieuwe technologieën die bestemd zijn voor zowel particulier als professioneel gebruik met het oog op energieproductie, -besparing en -efficiëntie.

Mitsubishi Electric tekent nu ook in op een 'private partnership' en zal twee bodem-water warmtepompen voorzien die in de winter voor de warmtelevering zorgen door warmte uit de ondergrond te onttrekken. In de zomermaanden kunnen deze toestellen het gebouw ook zonder tussenkomst van een klassieke koelmachine afkoelen.

Het bedrijf voorziet ook een monoblok lucht-water warmtepomp die warmte uit de buitenlucht zal halen en een split lucht-water warmtepomp in Zubadan-splituitvoering, waardoor je ook bij vriestemperaturen een constant verwarmingsvermogen bekomt.

Bovendien voegt Mitsubishi Electrics ook een luchtgroep toe aan het gebouw. Nieuwe gebouwen worden tegenwoordig vaak voorzien van gebalanceerde ventilatie, waarbij verse buitenlucht mechanisch toegevoerd wordt en binnenlucht mechanisch wordt afgevoerd. Dankzij de warmteterugwinning (WTW)-techniek werkt dit toestel ook energiebesparend. Deze luchtgroep wordt bovendien gekoppeld aan een andere geothermische City Multi-warmtepomp en een speciaal behandelde papieren warmtewisselaar die ook volgens het WTW-principe werkt. Deze unieke 'Lossnay' warmtewisselaar zorgt voor warmte- en vochtoverdracht, zodat klassieke bevochtiging overbodig is.

Belangrijk wapenfeit van deze warmtepompen zijn de inverter compressoren, die op elk moment de optimale rotatiesnelheid van de compressor bepalen. Hierdoor werkt de warmtepomp veel efficiënter en dus energiebesparend.

Gepubliceerd op : 30 april 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=767 and a.id not in (6647)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=767 and a.id not in (6647) order by a.datum_online desc, a.created desc

laatste nieuws in klimatisatie / airco

meer nieuws in klimatisatie / airco
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor