nieuws

Hou je energieverbruik in de gaten met Legrand

Met de lancering van nieuwe energiemeters, meetcentrales en beheersystemen kan je dankzij Legrand op elk moment je verbruikte energie aflezen en beheren.


Hou je energieverbruik in de gaten met Legrand
Steeds meer mensen stappen de dag van vandaag over op groene energie en een zo efficiënt mogelijk energiebeheer. Een juiste meting en visualisatie van je energieverbruik is echter noodzakelijk als je exact wil weten hoeveel je uitspaart of in de toekomst nog kan uitsparen. Net om die reden breidt Legrand het gamma meetapparatuur uit met onder meer een nieuw gamma EMDX meetcentrales en energietellers met MID (Measuring Instruments Directive)-certificering, de Europese standaard voor energiemeters.

Meetcentrales
De meetcentrales van Legrand berekenen niet enkel het verbruik, ze geven ook een compleet beeld van het type energie dat werd verbruikt. Deze apparaten, zoals de nieuwe 014668- en 004676-toestellen, meten namelijk niet enkel de klassieke parameters zoals stroom, spanning en vermogen, maar geven ook meer technische gegevens, zoals de hoeveelheid verbruikte en geproduceerde energie, de werkingstijd, de arbeidsfactor (de verhouding tussen werkelijk vermogen en schijnbaar vermogen) en de graad van harmonische vervorming weer.

Legrand voorziet twee types meetcentrales: een gamma voor inbouw op een rail in een kast en een reeks voor montage op de kastdeur of volle afdekplaat. Beide reeksen hebben echter dezelfde functie: de verbruiker de nodige informatie geven om een duurzaam energiebeleid te realiseren. Bij de modellen voor montage op de kastdeur of volle afdekplaat komen twee types op de markt: de EMDX Access als instapmodel en de EMDX Premium. Op beide systemen kunnen extra communicerende modules geïnstalleerd worden, zodat gegevens niet enkel op dit toestel afgelezen kunnen worden, maar ook kunnen doorgestuurd worden naar apparaten op een andere plaats. De modules die op de achterzijde van de Premium-reeks geplaatst kunnen worden, combineren onder meer functies als geheugen, temperatuurmeting en communicatie via ethernet.

Energietellers
De nieuwe EMDX energietellers 004670 en 004674 meten zowel het totale verbruik als het verbruik per zone en per toepassing. Zo kan je het energieverbruik in de woonkamer of keuken in de gaten houden en opvolgen hoeveel je verlichting of airco precies verbruikt.

Legrand breidt het gamma ook uit met MID-gecertificeerde tellers. Deze voldoen aan bepaalde voorwaarden, opgesteld door de Europese Unie, en kunnen in elk EU-land gebruikt worden. Het doel van deze certificatie is om doorheen Europa een uniform systeem op te stellen. De energietellers beschikken ofwel over een RS 485-poort of over een uitgang met impulsen. Hierdoor kunnen ze de meetwaarden doorsturen naar een centraal beheersysteem.

Software en webserver
Om de gegevens van je energieverbruik goed bij te kunnen houden, voorziet Legrand ook hier twee oplossingen. Zo kan je met specifieke sofware de meetwaarden van iedere teller via je computer consulteren, bewaren en exporteren. Een andere mogelijkheid is de installatie van een webserver. Daarmee kan je van op afstand en op eender welk moment de meetwaarden bekijken via pc, smartphone of tablet.

Onderstaande richtprijzen zijn exclusief btw.

014668 < € 359,4
004676 < € 404,1
004670 < € 195,4
004674 < € 383,8
Meer nieuwigheden:
LEGRAND
energiemeting
Gepubliceerd op : 17 april 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (6617)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (6617) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 6 volgende >>

laatste nieuws in installatie

meer nieuws in installatie
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor