nieuws

Keukennieuws vanop Batibouw 2012 : Bekroonde 'Ola20' opnieuw blikvanger

Bekroonde 'Ola20' opnieuw blikvanger

De keuken 'OLA 20' van Snaidero was eerder al te bewonderen op Batibouw, maar dat maakt hem zeker niet minder spectaculair. Onlangs is hij nog bekroond met een Good Design Award, dus zijn alle redenen goed om hem nog eens van dichtbij onder de loep te nemen.

Snaidero toont op Batibouw een aantal designklassiekers, waaronder IDEA, ORANGE en CODE, maar het meest opvallende keukenmeubel is ongetwijfeld OLA 20, van de hand van Pininfarina. Iedereen die wat afweet van luxueuze automerken, zoals Ferrari, Maserati en Alfa Romeo zal Pininfarina zeker en vast kennen. Wat minder mensen allicht weten, is dat het designteam ook een hechte samenwerking met de Italiaanse keukenfabrikant Snaidero koestert. En dit al sinds 1990. De gestroomlijnde vormgeving die zo eigen is aan snelle wagens zien we ook in de keukens van de hand van Pininfarina weerspiegelt en laat dit nu net een grote trend binnen het keukenlandschap zijn.

Scherpe hoeken, die vind je niet terug in deze keuken van Snaidero. Alle hoeken van zowel het kookeiland, als van de beide bijhorende muurunits en het geïntegreerde tafelblad zijn afgerond en zorgen voor een gestroomlijnd design. Deze designkeuze wordt door Pininfarina nog verder doorgevoerd: ook de beide uiteindes van de spatwand buigen af naar beneden en zelfs de randen van de eilanddampkap zijn rond, net als de kraan.

Alle bovenstaande elementen zorgen er vanzelfsprekend voor dat niemand de ‘Ola 20’ zomaar onopgemerkt voorbij zal stappen. Maar wat zeker ook een bijdrage levert aan het charisma ervan, is de in het oog springende overhang van het kookeiland. Op die manier wordt een sculpturaal element met een buitengewone voet in de keuken geïntegreerd, die dienst kan doen als ruime eettafel of een kolossaal werkoppervlak. De prachtige, afgeronde uitsparing waarin de kookplaat geplaatst is, past mooi in het algemene ‘ronde’ thema van de keuken.

De nieuwe ‘Ola 20’ is bovendien een hedendaagse versie van de allereerste ‘Ola’ die in 1996 een Good Design Award in de wacht sleepte en toen al behoorlijk innovatief voor de dag kwam. Vier jaar later, in 2000, kwam er een tweede ‘verbeterde’ versie om vervolgens in 2010 helemaal vernieuwd voor de dag te komen. De ‘Ola 20’ is ook in een hoekopstelling beschikbaar. Op Batibouw zien we hem in witte lak met kasten in donkere es.

Meer nieuwigheden:
keukens
Keukennieuws vanop Batibouw 2012 : Bekroonde 'Ola20' opnieuw blikvanger


Gepubliceerd op : 1 januari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Keukennieuws vanop Batibouw 2012

Op Batibouw tonen de bekendste keukenbouwers en elektrofabrikanten van ons land naar goede gewoonte opnieuw hun meest recente innovaties. Rustiek keukenmeubilair in fel contrast met strak en minimalistisch, iedere designliefhebber vindt er zijn gading. En in die gloednieuwe keuken horen uiteraard ook de meest performante toestellen. Een overzicht.Keukennieuws vanop Batibouw 2012select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6368 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6368 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :