nieuws

Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels : Energiezuinige houthaard van Stûv

Energiezuinige houthaard van Stûv

Nu woningen steeds beter geïsoleerd worden, is de verwarmingsvraag minder. De houthaard microMega van Stûv heeft een kleinere verbrandingskamer maar zorgt tegelijk voor een groot vlammenspel.

De kleinere verbrandingskamer resulteert in een relatief laag vermogen van 5 tot 12 kW. Dat maakt de microMega geschikt voor passief- en lage energiewoningen. De kleinere kamer verhoogt tevens de temperatuur in de haard waardoor een betere verbranding wordt bekomen.

De microMega voldoet aan de nieuwe wettelijke normen die eind 2011 in werking traden en die zowel een minimum rendement als maximaal toegestaan emissieniveau vastleggen. Ook de uitstoot van fijn stof is uiterst laag.

Dat is te danken aan een volledig nieuw verbrandingssysteem. In de gietijzeren verbrandingskamer verspreidt de lucht zich naar verschillende kanten van de haard om zo een optimale verbranding met grote vlammen en uiterst weinig roet te bekomen. De as verbrandt quasi volledig: door de diepte van de sokkel kan je de haard lang gebruiken zonder de as te verwijderen.

Toch is Stûv er in geslaagd om het uitzicht op de vlammen zo breed mogelijk te houden. Een beetje zoals bij een klassieke open haard. Het brede zicht op de vlammen wordt gerealiseerd door de houtblokken verticaal te plaatsen zoals bij een kampvuur.

De haarddeur kan je zowel naar boven schuiven - om hout in de kachel te leggen - als kantelen voor het schoonmaken. Optioneel kan je de haard ook gebruiken als barbecue met een horizontale grill waardoor het eten voor de vlammen ipv boven de gloeiende houtskool gegrilld wordt. De haard kan tenslotte uitgerust worden met kasten om houtblokken en accessoires op te bergen.

Meer nieuwigheden:
houtkachel
Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels : Energiezuinige houthaard van Stûv


Gepubliceerd op : 18 maart 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: haarden en kachels

Gewoontegetrouw is Paleis 6 op Batibouw goed gevuld met allerlei aanbieders van kachels en haarden. In dit dossier een overzicht van de nieuwste modellen voor 2012.Dossier Batibouw 2012: haarden en kachelsselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6554 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6554 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in verwarming

meer nieuws in verwarming
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN VERWARMING :

kachels   haarden   verwarming