nieuws

Keukennieuws vanop Batibouw 2012 : Vacuümkoken in elke keuken toegankelijk

Vacuümkoken in elke keuken toegankelijk

Op Batibouw presenteert Novy met veel grandeur ProCook. Met Procook kan jij voortaan ook de befaamde techniek van het vacuümkoken in huis halen. Het gamma is opgebouwd uit een vacuümlade, snelvriezer en een gastronomische stoomoven.


Vacuümkoken in elke keuken toegankelijk
Novy brengt professionele kooktechnieken naar de keuken van de hobbykok. Dankzij de toestellen van ProCook kunnen wij voortaan thuis ook genieten van een befaamde techniek, waarmee je verse voedingsmiddelen langer kunt bewaren en vervolgens bereiden door garing op lage temperaturen. Fervente amateurkoks horen het belletje al rinkelen, Novy maakt vacuümkoken toegankelijk voor iedereen.

Vacuümkoken verloopt volgens een uitgelijnd driestappenplan: eerst verpak je de verse of voorgestoomde voedingswaren vacuüm, zodat je ze tot drie keer langer in de koelkast of diepvriezer kunt bewaren. Uiteindelijk kan je ze dan, wanneer nodig, in de stoomoven garen op lage temperatuur. Voor deze drie stappen zijn drie toestellen vereist: een vacuümlade, een shock freezer en een gastronomische stoomoven, bij Novy onder de noemer ProCook geplaatst.

Voedingswaren vacuüm verpakken, dat doe je dus met de vacuümlade. Enerzijds kan je verse voedingswaren, zoals vis of vlees, onmiddellijk na aankoop vacümeren en zo in de koelkast of diepvriezer bewaren. Anderzijds kan je, om tijd te besparen tijdens de week, eerst jouw producten bereiden in de stoomoven en die vervolgens vacümeren. Hierdoor kan je de producten tot drie maal langer gaan bewaren. Dit doordat bacteriën niet de kans krijgen zich optimaal te ontwikkelen en de voeding vroegtijdig te bederven.

  • Meer specificaties omtrent de vacuümlade - De vacuümlade is uitgerust met een interne kamer die vacuüm wordt gezogen. De resterende druk in het vacuümzakje is amper 5 mbar. Er is zowel een cyclus voor zakjes als een cyclus voor dozen, onder meer geschikt voor sauzen of andere vloeistoffen. De resterende druk in het vacuümzakje is amper 5 mbar, waar dit met andere oplossingen tot 500 mbar kan bedragen. Het is net deze lage druk, vergelijkbaar met de resultaten van professionele toestellen, die ervoor zorgt dat het voedsel langer kan bewaard worden. Er is zowel een cyclus voor zakjes als een cyclus voor dozen, onder meer geschikt voor sauzen of andere vloeistoffen. Zeer gemakkelijk te bedienen.
Ook door gebruik te maken van de shock freezer kan je de bewaartijd van voedingsmiddelen positief gaan beïnvloeden. Met dit toestel kan je immers met de functie ‘snel koelen’ de temperatuur van de producten in zeer korte tijd tot een temperatuur van +3°C brengen. Met ‘snel vriezen’ zal de temperatuur dan weer snel tot -18°C dalen. In normale omstandigheden koelt een product veel trager af, waardoor er zich opnieuw kansen voordoen voor bacteriën en de kwaliteit van de voeding aangetast kan worden.

Bij de laatste stap komt de gastronomische stoomoven (opnieuw) aan de beurt. Door te garen op lage temperaturen zullen alle vitamines en mineralen bewaard blijven, net als de oorspronkelijke smaak, kleur en textuur van de ingrediënten. Jouw bereidingen zullen ten allen tijde lekker sappig blijven en dit zonder het toevoegen van extra vet, olie of smaakversterkers.

  • Meer specificaties omtrent de stoomoven - Deze gastronomische stoomoven beschikt over een aantal specifieke vacuümfuncties om vacuüm verpakt voedsel te garen op lage temperatuur. Daarnaast kan je met deze stoomoven bovendien ook stoom combineren met hete lucht, zodat je krokante broodjes kunt bakken. Het toestel beschikt over maar liefst zes verschillende functies: stoomkoken, regenereren, professioneel koken, hete lucht, hete lucht met stoom en garen aan lage temperaturen. De 50 voorgeprogrammeerde recepten en automatische programma’s helpen je vervolgens ook om jouw favoriete gerechten moeiteloos op het bord te toveren, zonder met instellingen te hoeven experimenteren. De voedselsonde zorgt voor een exacte temperatuurcontrole en garandeert een perfect resultaat.

2950 < € 2999
2951 < € 2999
2921 < € 1699
Keukennieuws vanop Batibouw 2012 : Vacuümkoken in elke keuken toegankelijk


Gepubliceerd op : 2 maart 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Keukennieuws vanop Batibouw 2012

Op Batibouw tonen de bekendste keukenbouwers en elektrofabrikanten van ons land naar goede gewoonte opnieuw hun meest recente innovaties. Rustiek keukenmeubilair in fel contrast met strak en minimalistisch, iedere designliefhebber vindt er zijn gading. En in die gloednieuwe keuken horen uiteraard ook de meest performante toestellen. Een overzicht.Keukennieuws vanop Batibouw 2012select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6368 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6368 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :