nieuws

Vijf milieuvriendelijke gevel- en dakafwerkingen bij Eternit

Eternit toont op Batibouw vijf duurzame en milieuvriendelijke afwerkingen voor gevel of dak, waaronder de luchtzuiverende Activa lei.

De grijsgekleurde Activa leien vormen stikstofoxides — NOx-gassen die geproduceerd worden door de verbranding van fossiele brandstoffen — om tot onschadelijke stoffen. De aanwezigheid van een katalysator op de lei doet de schadelijke uitlaatgassen onder invloed van UV-licht wegreageren. De Activa lei is beschikbaar in een strak 60/32 vierhoekig formaat, wat toelaat de lei te plaatsen in halfsteensverband en zo voor een strakke uitstraling te zorgen.

Twee andere nieuwigheden voor 2012 situeren zich op het vlak van het onderdak. Zo is er dit jaar de introductie van het Menuiserite Airtight System en het isolerende onderdak in houtvezel, Eterwood.

Het onderdak van het Menuiserite Airtight System bestaat uit Menuiserite Extra platen die dubbelgeperst geplaatst worden met tapes en zo voor een wind- en luchtdichte oplossing zorgen. De platen absorberen bovendien de dampproductie van de binnenruimtes van de woning en voorkomen hierdoor inwendige condensatie. Het onderdak onderging trouwens geslaagde testen door de K.U. Leuven.

Eterwood beschermt de woning niet alleen tegen waterinsijpeling maar zorgt voor een bijkomende isolatie, met een lambda-waarde van 0,043 W/mk en een goede waterdampdoorlaatbaarheid.

Eternit lanceerde eerder al het hellend groendak Ecolor Green, een systeem van golfplaten waarop een een voorgecultiveerde begroeiing wordt aangebracht. Met een nieuw hulpstuk is de afwerking voortaan een stuk strakker: de dakbedekking verdwijnt volledig en alle aandacht komt te liggen op het groendak.

Tot slot krijgt men een extra optie als men kiest voor een voorzetgevel met een vezelcementbekleding. Naast de Cedral vezelcementstroken met een overlap wordt nu de mogelijkheid geboden om met Cedral Click een andere hedendaagse uitstraling te bekomen door ze in een vlak te monteren door middel van handige clips. Cedral Click is er in een uitvoering met houtnerfstructuur (Classic) of met een licht gestructureerde vorm ( Smooth).

Meer nieuwigheden:
leien
onderdaken
Gepubliceerd op : 22 februari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

laatste nieuws in dak

meer nieuws in dak
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN DAK :