nieuws

HIT-zonnepanelen van Sanyo krijgen naam Panasonic

Vanaf april krijgen de zonnepanelen van Sanyo de naam van moederbedrijf Panasonic mee. Met de nieuwe volledig zwarte HIT-zonnepanelen zal Panasonic overigens 's werelds meest rendabele zwarte module op de markt brengen.


HIT-zonnepanelen van Sanyo krijgen naam Panasonic
Met de verandering van de merknaam wil Panasonic een grotere conformiteit binnen het bedrijf creëren. Voorheen droegen deze producten de naam van Sanyo, maar vanaf april zullen ze dus de Panasonic-naam meekrijgen. Aan de verkoopsstructuur verandert er echter niets.

De HIT-zonnepanelen zijn het paradepaardje van Sanyo. Deze modules pakken uit met een hogere efficiëntie dan de meeste andere fotovoltaïsche zonnepanelen. HIT-modules zijn immers uitgerust met twee dunne lagen amorf silicium, waardoor er minder stroomverlies optreedt en er geen verstrooiing is van invallend licht. Het binnenvallende zonlicht wordt met andere woorden veel efficiënter opgenomen dan bij een conventioneel polykristallijn systeem.

Een efficiëntere werking van de zonnepanelen heeft enkele belangrijke voordelen. Zo kan je met een kleinere oppervlakte een even grote of zelfs grotere hoeveelheid energie opwekken. Handig als je dakoppervlak beperkt is. Je kan de zonnepanelen ook zo installeren dat je plaatsen met schaduwhinder op je dak vermijdt, waardoor je een maximale opbrengst uit je fotovoltaïsche panelen haalt.

Bovendien presteren HIT-zonnepanelen beter bij hoge temperaturen. Hoe hoger de temperatuur, hoe groter het verschil met conventionele polykristallijne panelen wordt. Haalt de temperatuur van de zonnepanelen 50°C, bekom je zo'n 5% meer uitgangsvermogen. Wordt het nog warmer en stijgt de temperatuur tot 75°C, loopt de vermogenswinst zelfs op tot ongeveer 12%.

Een laatste, en een voor ons klimaat niet te onderschatten, voordeel is de hogere efficiëntie die de HIT-modules halen bij diffuus licht. Omdat deze panelen gevoeliger zijn voor het lichtspectrum, kunnen ze meer energie produceren wanneer het bewolkt is en het zonlicht niet rechtstreeks op de panelen valt.

De nieuwste modules binnen de HIT-lijn bieden dan ook een rendement van meer dan 18%. Met de N235B en N230B, die een rendement van 18,6% halen, heeft Sanyo zelfs de meest rendabele volledig zwarte modules in huis.

Hoewel er niets aan de verkoopsstructuur wijzigt, lanceert Sanyo dit jaar wel het Premium Installer Programma in de Benelux. Dat is een platform waar iedere installateur lid van kan worden en zo van allerlei voordelen (zoals een eigen micro-site, workshops, technische bijstand door Sanyo, enzovoort) kan genieten. Het programma is dan ook specifiek opgericht om de verkoop te stimuleren, de communicatie tussen de klant en de installateur te vergemakkelijken en ook om de interactie met Sanyo te bevorderen. Op die manier moet de klant een betere dienstverlening op gebied van informatie, installatie en garantie krijgen.

Gepubliceerd op : 22 februari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (6489)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (6489) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 6 volgende >>

laatste nieuws in installatie

meer nieuws in installatie
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor