nieuws

Dossier Batibouw 2012: installatie en verlichting : Qbus met basiscontroller voor installaties tot 30 modules

Qbus met basiscontroller voor installaties tot 30 modules

Qbus introduceert een nieuwe basiscontroller in zijn gamma. De CTD01E+ is ideaal voor installaties met een maximum aan 30 Qbus-modules. Dat maakt de installatie bovendien tot 10% goedkoper.

De CTD01E+ vult een leemte op tussen de instapcontroller CTD01E en de Full-controller CTD02E. De controller heeft een ethernet- en usb-poort en één bus van 400mA. Dat volstaat om zo’n dertigtal Qbus-modules aan te sturen, afhankelijk van het stroomverbruik van de modules.

Net zoals de andere Qbus-controllers kan hij tot 388 uitgangen, 92 sferen, 100 kloktijden, logica, alarmen en simulatie bedienen. Ook bij een stroomonderbreking zorgt het ingebouwde geheugen ervoor dat alle gegevens bewaard blijven.

Een tweede vernieuwing is de uitbreiding van het gamma luchtkwaliteitsdetectoren. Qbus had al een CO2-detector met temperatuursensor (ref. AIR01CT). Die zorgt ervoor dat enkel wordt geventileerd als de CO2-waarde in een ruimte te hoog is. Dat moet onnodig energieverlies binnen de perken houden.

Nu zijn er dus ook twee varianten, de AIR01CHT met CO2-, temperatuur- en vochtigheidssensor, en de AIR01HT met enkel de vochtigheids- en temperatuursensor.

CTD01E+ < € 950 (excl. BTW)
Meer nieuwigheden:
QBUS
domoticasysteem
detectoren
Dossier Batibouw 2012: installatie en verlichting : Qbus met basiscontroller voor installaties tot 30 modules


Gepubliceerd op : 17 februari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: installatie en verlichting

Ook op het vlak van installatie en verlichting kon je op Batibouw 2012 de laatste nieuwigheden op de markt ontdekken. Zoals nieuwe schakelaars, video- en parlofonie en uiteraard de nieuwste led-verlichting.Dossier Batibouw 2012: installatie en verlichtingselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6484 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6484 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor