nieuws

Geef je woning een geheugen met de Adhoco-domotica

Met het Adhoco-systeem maak je jouw woning slimmer. Zo leert het huis aan wanneer het de verwarming moet aanzetten, de lichten moet dimmen of apparaten moet in- en uitschakelen.


Geef je woning een geheugen met de Adhoco-domotica
Het systeem maakt daarvoor gebruik van een draadloos maasnetwerk, waarbij de schakelaars en apparaten in beide richtingen met elkaar kunnen communiceren. Deze techniek werkt anders dan bijvoorbeeld een afstandsbediening van een televisietoestel, waarbij enkel informatie van punt A naar punt B doorgegeven wordt. Dat heeft als gevolg dat het netwerk altijd in stand blijft, ook al is een van de schakelaars defect.

Zelflerend systeem

Het systeem werkt als volgt: de software binnen het systeem registreert op welk moment van de dag je bepaalde apparaten of lichten activeert en slaat die informatie op. Op die manier ontwikkelt het systeem bepaalde patronen dat het ook zelf leert toepassen. Dim je bijvoorbeeld elke ochtend om 7 uur de verlichting in de badkamer tot 80%, dan herkent de software dit patroon. Vervolgens zal het systeem automatisch zelf de verlichting dimmen tot 80% als je de badkamer binnen gaat. De Adhoco-domotica is zo ontwikkeld dat het continu blijft leren van de bewoners, waarbij het verlichting, verwarming en zonwering op je persoonlijke gewoontes kan aanpassen.

Het systeem hoeft daardoor niet manueel geprogrammeerd te worden, wat de installatie vergemakkelijkt. Uiteraard kan je te allen tijd de instellingen van je verlichting en apparatuur ook manueel aanpassen via de schakelaars.

Beveiliging

Het systeem is ook voorzien van een inbraakbeveiliging. Activeer je de 'Afwezig'-knop, dan simuleert het Adhoco-systeem immers alle handelingen die je zelf ook zou doen mocht je op dat moment thuis zijn. Het systeem kijkt daarvoor in het aangeleerde geheugen en bestuurt bijvoorbeeld verlichting en rolluiken op dezelfde manier dat je dat zelf zou doen. Op die manier lijkt het van buitenaf alsof er iemand aanwezig is.

Detecteert het systeem toch een inbraak, zal het automatisch de paniekfunctie activeren. Daarbij schakelt de installatie alle verlichting aan en doet het alle rolluiken naar omhoog, zodat buitenstaanders kunnen zien dat er iets gaande is in het huis.

Gebruiksgemak

Het systeem kan op het internet aangesloten worden, waardoor je als gebruiker alle aangesloten functies van op afstand kan bedienen. Bovendien kan je via een speciaal daarvoor opgerichte Adhoco-website je statistische gegevens, zoals bijvoorbeeld het temperatuurverloop, opvragen. Het systeem kan daarnaast ook via een mobiele app bediend worden.

Omdat de Adhoco-domotica een draadloos systeem is, kan je achteraf zonder problemen nieuwe onderdelen aan het al bestaande netwerk toevoegen. Zo kan je het systeem naar eigen voorkeur stap voor stap uitbreiden.

De kosten van dit systeem hangen af van de wensen van de gebruiker. Voor het centrale systeem betaal je ongeveer 1100 euro. Elke kamer dat met het systeem uitgerust wordt, kost vervolgens tussen de 500 en 700 euro. Voor tien kamers betaal je dus ongeveer tussen de 6500 en 8500 euro. De mobiele Android-app is gratis en kan je hier downloaden.

Meer nieuwigheden:
domoticasysteem
Gepubliceerd op : 16 februari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (6477)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (6477) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 9 volgende >>

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor