nieuws

Sfeer belooft revolutionaire tuinideeën en Deens vintagedesign

Centraal op Sfeer dit jaar staan drie thema’s: de Duintuin, het vintage Deens design en de WoonWensen.

Tuinarchitect Olivier Standaert wil met de Duintuin aantonen dat een tuin perfect in het wijdere landschap kan opgaan. In dit geval gaat het om de duinen. De tuin die op Sfeer wordt getoond, is een perfecte replica van een echte terras- en duintuin in Oostduinkerke. Sfeer schreef voor een nieuwbouwproject een wedstrijd uit voor tuin- en interieurarchitecten. Tuin- en landschapsarchitect Olivier Nédée uit Brasschaat mag het terras inrichten; het duo Thomas Meeschaert en Jacob Vyncke neemt het interieur van het appartement voor hun rekening.

Nonchalantie neemt de plaats in van een nauwkeurig aangelegde tuin. De duintuin is niet meer dan een zandvlakte met grassen, met kapotgewaaide ellipsen en strandpalen als enige architecturale elementen en een houten pad als verbinding tussen appartement en de dijk. Die dijk is een verzamelplek voor typisch tuinmateriaal als parasols, designmeubilair of speelgoed.

Op de beurs is er ook de tentoonstelling ‘Scandinavian Design - Designed for Life’, over Deens design in samenwerking met de Deense ambassade. Als bezoeker kan je er de topstukken van designers als Arne Jacobsen, Verner Panton of Poul Kjaerholm ontdekken maar ook nieuwe stuks bekijken. Voor het vintagegedeelte staan expert Frederic Rozier en Herman Van Daele in.

Die combinatie van vintage design en de integratie van de tuin in de omgeving maakt deel uit van een bredere trend: Dreamotion. Trendwatcher Tom Palmaerts stelt dat het allemaal niet zo perfect meer moet zijn afgewerkt, dat het authentieke opnieuw de bovenhand haalt.

Op Sfeer komen ook liefhebbers van de romantische tuin aan hun trekken, in de ruimte ‘Puur Groen’. De ruimte ‘Klasse’ biedt een mix van hedendaagse en klassieke meubelen, terwijl de ‘Woonwensen’ enkele bedrijven groepeert, die totaalprojecten voor binnen en buiten realiseren. Tot slot krijgen ook jonge designers een eigen stek met ‘Direct Object’.

Sfeer vindt plaats in Flanders Expo Gent van 17 tot 19 maart 2012 en van 23 tot 25 maart 2012.

Gepubliceerd op : 9 februari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1491 and a.id not in (6471)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1491 and a.id not in (6471) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be

laatste nieuws in outdoor

meer nieuws in outdoor
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor