nieuws

Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden : Finstral Top 90: elegante zonwering in ruimte tussen de ruiten

Finstral Top 90: elegante zonwering in ruimte tussen de ruiten

Voor zijn Top 90 raamsysteem tracht Finstral de vereisten van moderne architectuur te verenigen met de strenge voorschriften op het vlak van energieverbruik.

De ramen binnen de Top 90-reeks bestaan uit twee vleugels, drie lagen glas en een meerkamersysteem in pvc. Jaloezieën van 25 of 35 mm breed worden geïntegreerd in de ruimte tussen de isolerende ruiten en de buitenvleugel.

Via een ketting of optioneel een motor kan je de lichtinval of toetreding van de zon regelen. De gekende transmissiecoëfficient (g-waarde) varieert dan tussen de 10% (gesloten) en 54% (open). Voor het onderhoud van de jaloezieën kan je de voorzetvleugel makkelijk van binnenuit openen.

Door de integratie van de jaloezieën in de voorzetvleugel is de plaatsing van een kast op het venster niet meer nodig en kunnen er grotere ramen geplaatst worden. De slanke profielen en 10% meer glas garanderen dan een grotere lichtinval. De voorzetvleugel is beschikbaar bij de modellen KV-Classic en KV-Nova.

Een goede warmte-isolatie is mogelijk door de combinatie van drie lagen glas en isolerende glasafstandshouders. Wanneer de jaloezie open is, is de Uw-waarde van het KV-Classic venster 0,98 W/m.K. In gesloten toestand, bedraagt die waarde 0,90 W/m.K.

Het systeem is ook beschikbaar in een nieuwe Finstral 2011 uitvoering: gesatineerd wit.

Meer nieuwigheden:
ramen & deuren
Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden : Finstral Top 90: elegante zonwering in ruimte tussen de ruiten


Gepubliceerd op : 19 januari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden

Op de tweejaarlijkse vakbeurs Polyclose stellen fabrikanten uit de sector van ramen, deuren, zonwering en geveltechniek hun nieuwste producten voor aan de vakmensen.Dossier Polyclose 2012: nieuwighedenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6446 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6446 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in buitenschrijnwerk

meer nieuws in buitenschrijnwerk
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor