nieuws

Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden : Nieuwe schuiframen en ramen met inbouwdiepte 65 mm bij Wicona

Nieuwe schuiframen en ramen met inbouwdiepte 65 mm bij Wicona

Een ramenserie met inbouwdiepte 65 mm, zonwerende lamellen en een nieuwe schuiframenreeks. Wicona had heel wat te vertellen op Polyclose.

De nieuwe ramenserie WICLINE 65, met een inbouwdiepte van 65 mm, komt tegemoet aan de hoge energie-eisen die vandaag aan gebouwen worden gesteld. Zo zijn er drie versies beschikbaar met verschillende thermische prestaties en werd er een nieuw concept van thermische onderbreking bedacht voor de vleugel. De isolatoren van het kozijn zijn voorzien van stralingsperrende vinnen. Een gecoëxtrudeerde middendichting verhoogt de thermische weerstand. De glasdikte is maximaal 49 mm (vaste delen) en 59 mm (vleugels).

Bovendien werkt Wicona verder aan het ecologische aspect van zijn ramen en raamdeuren. De injectiegiethoekstukken vragen bijvoorbeeld 75% minder lijm dan de klassieke hoekstukken.

WICLINE 65 is trouwens een symmetrische reeks: voor de binnen- en buitenschaal van het kozijn kunnen dezelfde hoekstukken worden gebruikt. Maximale afmetingen (B x H) bedragen respectievelijk 1600 x 2500 mm (draaivleugel) en 1600 x 2250 mm (draaikipvleugel).

Warmtebeheersing van gebouwen en gevels is een belangrijk topic geworden. Daarom heeft Wicona voortaan ook een vast aanbod aan zonwerende lamellen onder de noemer WICSOLAIRE. Het gaat dan om standaardlamellen, geperforeerde lamellen, als zonneblind doorlopend vast of verstelbaar. Ook halve lamellen zijn mogelijk.

Tot slot is er de schuiframenreeks WICSLIDE 65, met een maximaal vullingsgewicht van 220 kg en maximale maten van 1600 x 1200 mm (B x H). Voor de middenstijl zijn er verschillende designs mogelijk: een strak vlak en afgerond design. De aanzichten zijn slank: een aanzichtbreedte van 64 mm voor de vleugel en 38 mm voor de centrale stijl. De beste Uw-waarde bedraagt 1,5 W/m²K.

Meer nieuwigheden:
deuren
ramen & deuren
Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden : Nieuwe schuiframen en ramen met inbouwdiepte 65 mm bij Wicona


Gepubliceerd op : 16 januari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Polyclose 2012: nieuwigheden

Op de tweejaarlijkse vakbeurs Polyclose stellen fabrikanten uit de sector van ramen, deuren, zonwering en geveltechniek hun nieuwste producten voor aan de vakmensen.Dossier Polyclose 2012: nieuwighedenselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6446 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6446 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in buitenschrijnwerk

meer nieuws in buitenschrijnwerk
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor