nieuws

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Ventilatiesysteem C+ van Renson: nu volledig autonoom

Ventilatiesysteem C+ van Renson: nu volledig autonoom

Systeem C+EVO II gaat verder dan zijn voorganger en beschikt over een nieuwe afvoermotor, de Healthbox II.


Ventilatiesysteem C+ van Renson: nu volledig autonoom
De centrale ventilator voert vervuilde lucht in zowel natte als droge ruimtes af. Per regelklep heeft de ventilator een sensor: dat kan ofwel een vochtsensor zijn of een nieuwe hoogstaande sensor die niet alleen het CO2-niveau meet maar ook de concentraties aan organische vluchtige stoffen.

Deze sensoren meten de ganse dag door en passen steeds het ventilatieniveau aan. Is er bijvoorbeeld niemand thuis dan zal er minder geventileerd worden. Is er een feestje aan de gang dan zal de ventilator naar de hoogste stand schakelen.

Met andere woorden: een verkeerd gebruik van het ventilatiesysteem is op deze manier al zo goed als uitgesloten. Het systeem werkt volledig autonoom en past zich aan de gebruikers aan, en niet omgekeerd.

Wat de inregeling van het systeem betreft: dat gebeurt niet langer manueel per ruimte. De ventilator regelt zichzelf automatisch in, en bereikt per ruimte de exacte afvoercapaciteit of debiet. Renson maakt zich sterk dat de totale inregeltijd wordt beperkt tot 12 minuten per woning, waar een traditioneel systeem C al snel zo’n uur nodig heeft.

Een andere nieuwigheid is het aanraakgevoelige kleurenscherm, in plaats van de typische 4-standenschakelaar. Als gebruiker krijg je nu betere feedback over de kwaliteit van de lucht in de woning, het niveau van ventilatie of het gehanteerde programma. Bovendien communiceren de Healthbox en deze bediening volledig draadloos met elkaar, met dank aan het KNX-protocol.

De toevoer van verse lucht verloopt nog steeds via de gekende, zelfregelende ventilatieroosters en de doorvoer via vaste deurroosters. In de afvoerruimtes zie je enkel de design afvoermonden uit aluminium, al dan niet ingebouwd.

Te ontdekken op Batibouw 2012.

Meer nieuwigheden:
ventilatie-units
Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Ventilatiesysteem C+ van Renson: nu volledig autonoom


Gepubliceerd op : 10 januari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie

In dit dossier bundelen we al het laatste nieuws op het vlak van verwarming, koeling en ventilatie op Batibouw 2012. Warmtepompen, kachels, haarden, radiatoren of ventilatiesystemen. Ze passeren allen de revue.Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatieselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in klimatisatie / airco

meer nieuws in klimatisatie / airco
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor