nieuws

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Veneco

Ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Veneco

Met de nieuwe ventilatiegroep van Veneco zorg je op een efficiënte manier voor een gezonde luchtverversing binnenshuis. Het toestel zorgt bovendien voor een groot gebruiksgemak dankzij het doordachte design.


Ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Veneco
Omdat huizen steeds beter geïsoleerd worden, groeit de nood aan een degelijk ventilatiesysteem. Een ventilatiegroep met warmteterugwinning zorgt ervoor dat de uitgaande warme binnenlucht zijn warmte afgeeft aan de inkomende, koude buitenlucht. Op die manier wordt er geen koude lucht in je woning geblazen.

De ventilatiegroep van Veneco zorgt voor een goede luchtcirculatie dankzij het gebruik van zogenaamde sandwichpanelen. Die worden voornamelijk gebruikt als thermische en akoestische isolatie omdat ze goede warmtehoudende capaciteiten hebben. Bovendien hebben ze een klein hechtingsoppervlak, wat betekent dat vuil en bacteriën gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Het toestel zorgt dus voor een betere warmteoverdracht en is ook hygiënisch.

Ook het huis afkoelen tijdens warme zomerdagen is geen probleem dankzij de 100% by-pass. Die zorgt er voor dat op zomeravonden de koele buitenlucht rechtstreeks binnen kan om de warme binnenlucht te vervangen, wat een beter slaapcomfort tot gevolg heeft.

Het systeem maakt daarnaast gebruik van Constant Flow-motoren die zelf steeds voldoende debiet blijven genereren, ook al verhoogt de weerstand van bijvoorbeeld condens die in de warmtewisselaar terechtkomt. Een traditionele motor zou dan aan dezelfde snelheid blijven draaien, waardoor je woning niet meer evenveel verlucht wordt. Het Constant Flow-systeem verhelpt dit probleem, waardoor je altijd van een goed verlucht huis kan genieten.

Deze ventilatiegroep blinkt bovendien ook uit in gebruiksgemak. Zo is het toestel gemakkelijk te reinigen, kan je het openen zonder gereedschap en zit de elektronica in een apart compartiment om gemakkelijk gecontroleerd te kunnen worden. Bovendien heeft het toestel weinig ruimte nodig omdat het gebruikmaakt van twee opendraaiende deuren. Elk compartiment is daardoor ook gemakkelijk bereikbaar door de simpele, maar doordachte opstelling van de verschillende onderdelen. Wil je weten in welke stand het toestel staat, dan kan je dat snel aflezen via de led-indicatielampjes.

Het systeem, dat in het eerste kwartaal van 2012 verwacht wordt, komt in drie uitvoeringen volgens grootte van het luchtdebiet. Voor een debiet van 275 m/h³ betaal je € 2150, voor 375 m/h³ € 2370 en voor 450 m/h³ € 2500.

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Ventilatiesysteem met warmteterugwinning van Veneco


Gepubliceerd op : 4 januari 2012 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie

In dit dossier bundelen we al het laatste nieuws op het vlak van verwarming, koeling en ventilatie op Batibouw 2012. Warmtepompen, kachels, haarden, radiatoren of ventilatiesystemen. Ze passeren allen de revue.Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatieselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in klimatisatie / airco

meer nieuws in klimatisatie / airco
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor