nieuws

ViP-intercom gaat digitaal

Met het ViP (Video internet Protocol)-systeem brengt Comelit een nieuw soort intercomtechnologie op de markt, waarbij een digitaal netwerk gecreëerd wordt. Het systeem maakt bovendien gebruik van het internet om een groter gebruiks- en installatiegemak te kunnen bieden.


ViP-intercom gaat digitaal
Het ViP-systeem stapt af van de analoge technologie, die geplaagd wordt door installatie- en uitbreidingsbeperkingen. Omdat het nieuwe systeem van Comelit gebruikmaakt van een digitaal netwerk, kunnen er heel wat extra opties aan het systeem worden toegevoegd.

Installatiegemak
Zo ondervindt het ViP-systeem geen hinder als er een grote afstand tussen twee communicatiemodules zit. Door het gebruik van speciale repeaters wordt het signaal verlengd, zodat je het systeem zelfs in grote wooncomplexen kan gebruiken. Het netwerk kan achteraf ook gemakkelijk uitgebreid worden, mocht dat nodig zijn.

Het ViP-netwerk kan als een apart netwerk gecreëerd worden, maar kan ook geïntegreerd worden in een reeds bestaand LAN-netwerk. Voor dit intercomsysteem moet slechts één IP-bekabelingssysteem in het complex aangelegd worden, waarover dan alle diensten van internet, telefoon, televisie en intercom worden gevoerd. Je hebt dus geen bijzondere kennis van IP-systemen nodig om dit systeem te installeren.

Onbeperkt gebruik
Het ViP-systeem biedt daarnaast ook een pak voordelen op het gebied van gebruiksgemak. Zo kan je een afwezigheidsbericht inspreken dat automatisch afspeelt wanneer er wordt aangebeld op een moment dat je niet thuis bent of niet gestoord wilt worden. Het omgekeerde kan ook: bezoekers kunnen een bericht nalaten op je intercom wanneer je afwezig bent. Wil je toch geen enkele oproep missen, dan kan je die rechtstreeks laten doorsturen naar je computer op je bureau. Omdat het systeem aangesloten kan worden op het internet, kan je het ook via je smartphone van op afstand beheren.

Een ander groot voordeel van het IP-netwerk is dat er gelijktijdig een onbeperkt aantal verschillende audio- of videogesprekken kan plaatsvinden zonder dat er extra bedrading nodig is. Het ViP-systeem is dan ook nooit bezet. Het systeem bevat ook enkele handige gebruikersopties. Zo kunnen de gebruikers ook onderling met elkaar communiceren, kan het elektronische sleutelsysteem SimpleKey geïntegreerd worden en kunnen de gebruikers eigen beltonen invoeren voor een meer persoonlijke aanpak.

Polyvalent systeem
Het systeem biedt niet enkel voordelen voor wooncomplexen, maar kan ook in allerlei diensten- en bedrijfsomgevingen gebruikt worden. Zo kan je vanaf de centrale intercom audio-, tekst- en videoberichten naar alle gebruikers of naar een individuele ontvanger versturen, kunnen audio- en video-oproepen doorgeschakeld worden naar een externe computer, kunnen tekstberichten opgesteld worden op een centrale computer en doorgestuurd worden naar verschillende schermen binnen een bedrijf of school, en ga zo maar door. Bovendien biedt het systeem ook de optie om beveiligingscamera's te integreren. Het systeem vindt dus onder meer toepassingen in scholen, allerlei soorten bedrijven, gevangenissen, ziekenhuizen en luchthavens.

Voor het systeem stelt Comelit een heel gamma aan diverse monitoren beschikbaar, zoals de Powercom-reeks met blauwe led-verlichting en de Vandalcom-serie, die volledig beschermd is tegen vandalisme. Voor de binnenmodule met video zijn er drie reeksen beschikbaar: Planux, Planux Manager en Maestro, die allen met een groot kleurendisplay uitgerust zijn. Je kan ook kiezen voor de Easycom-intercom, die uitgerust is met een full duplex audiosysteem maar geen video weergeeft.

Meer nieuwigheden:
parlofoon
videofoon
Gepubliceerd op : 30 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6343)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6343) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 5 volgende >>

laatste nieuws in beveiliging

meer nieuws in beveiliging
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor