nieuws

Vervang een oude radiator door vloerverwarming

Een oudere radiator in de badkamer kan je nu makkelijk vervangen door vloerverwarming. Viega heeft daartoe een oplossing bedacht in de vorm van een regelstation dat overweg kan met de hoge voorlooptemperaturen.

Oppervlakteverwarming in de vloer of muren verspreidt een aangename stralingswarmte, en werkt met lagere voorlooptemperaturen dan met traditionele verwarmingselementen, zoals radiatoren, het geval is.

Het nieuwe regelstation van Viega voor kleine oppervlaktes ging eerder dit jaar in wereldpremière op de vakbeurs ISH. Het is geschikt voor inbouw in de wand, volledig voorgemonteerd en meet slechts 43 op 40 cm. Hierdoor kan het makkelijk de plaats van een ouder verwarmingselement innemen.

Op het regelstation kunnen tot vier verwarmingscircuits - vloer en/of wand - worden aangesloten. Naast de verdeelbalken met vier uitgangen bevat het regelstation een hoogrendementspomp met A-label en een thermostaat die de voorlooptemperatuur regelt.

Desgewenst kunnen tot vier thermostaten, via elektrische regelaars, worden aangesloten, indien de circuits in vier verschillende kleinere ruimtes liggen. Alle circuits zijn trouwens afzonderlijk toegankelijk voor ontluchten of afstellen.

De inbouwbehuizing is afgewerkt met een controledeur en een verstelbaar tegelframe, dat het regelstation zo goed als onzichtbaar opneemt in de badkamer.

Het systeem voor oppervlakteverwarming heet bij Viega Fonterra. Het maakt gebruik van een polybuteenbuis met een betrekkelijk grote binnendiameter. In combinatie met de grotere doorlaatwaarde is er een lagere opbouw mogelijk zonder aan warmteprestaties in te boeten.

Vooral bij renovaties is Fonterra erg aantrekkelijk. Een specifieke variant van Fonterra, Reno, mikt specifiek op deze markt. De PB-buizen krijgen een plaatsje in voorgefreesde systeemplaten, waar bovenop de (dunne) dekvloer komt. Het werkt met alle gewone vloerbedekkingen zolang de warmteweerstand niet hoger is dan 0,15m²*K/W.

De variant voor muurverwarming, Side, beantwoordt volgens Viega aan de vraag naar snelreagerende warmteoppervlakken in België. Bovendien kan muurverwarming de in ons land populaire handdoekverwarmer vervangen.

Om efficiënt te werken, is er ook een nageschakeld warmteverdeelsysteem met lagere temperatuur nodig. Het niveau van 35/32 °C dat gewoonlijk bij vloerverwarming aangehouden wordt, is daarom ideaal voor zulke warmtebronnen.

Meer nieuwigheden:
vloerverwarming
radiator
Gepubliceerd op : 17 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=970 and a.id not in (6336)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=970 and a.id not in (6336) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in verwarming

meer nieuws in verwarming
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN VERWARMING :

kachels   haarden   verwarming