nieuws

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Verwarming bedienen via iPhone of KNX-domotica

Verwarming bedienen via iPhone of KNX-domotica

Vanaf 2012 zal je ook je verwarming kunnen bedienen via je iPad of iPhone. Tenminste als je over een Viessmann gas- en olieketel of warmtepomp beschikt.

Met de nieuwe Viessmann App voor iPhone of iPad (€ 4,99) stel je de belangrijkste parameters van je verwarmingstoestel in en zie je de actuele instellingen in een oogopslag. Door de koppeling met internet kan je zelfs van op een andere locatie de verwarming al inschakelen, zodat de woning lekker warm is bij thuiskomst.

Een vereiste is wel dat de ketel of warmtepomp is voorzien van een Vitocom LAN-toepassing die de koppeling maakt met de thuisrouter. Heb je geen mogelijkheid tot connectie met de router kan je ook voor de GSM-variant kiezen. De eerste verwarmingsopstellingen zullen operationeel zijn vanaf juni 2012.

Naast de App is er tevens de nieuwe draadloze afstandsbediening Vitotrol 300 RF. Via het kleurenscherm kan je verschillende programma’s en circuits regelen en beheren. Ten allen tijde heb je een grafisch overzicht van het rendement, ook bij aansluiting van een zonne-installatie.

Een derde nieuwigheid is een betere koppeling met KNX-domoticasystemen. De Vitogate 200 is een KNX-interface die je gewoon op de DIN-rail van je meterkast klikt en die communiceert met enerzijds de Vitotronic-regeling op de ketel en anderzijds het domoticasysteem. Hierdoor kan je de CV-installatie volgen op afstand en controleren via je domoticasysteem.

Meer nieuwigheden:
verwarmingsketel
Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie : Verwarming bedienen via iPhone of KNX-domotica


Gepubliceerd op : 16 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatie

In dit dossier bundelen we al het laatste nieuws op het vlak van verwarming, koeling en ventilatie op Batibouw 2012. Warmtepompen, kachels, haarden, radiatoren of ventilatiesystemen. Ze passeren allen de revue.Dossier Batibouw 2012: verwarming, koeling en ventilatieselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6447 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in verwarming

meer nieuws in verwarming
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN VERWARMING :

kachels   haarden   verwarming