nieuws

Dossier Batibouw 2012: buitenschrijnwerk : Dakvensters Velux houden rekening met het weer

Dakvensters Velux houden rekening met het weer

Met een automatiseringskit voor elektrische rolluiken van dakvensters biedt Velux voortaan een oplossing die rekening houdt met de weersomstandigheden.

Velux Active, aangeboden in een kit, werkt volledig automatisch via draadloze sensoren. Die sluiten of openen de elektrische rolluiken in functie van de buitentemperatuur en de intensiteit van het zonlicht. In de zomer houden de rolluiken de warmte buiten, in de winter beschermen ze wat meer tegen de koude.

De rolluiken kregen overigens een strakker jasje aangemeten: de kast en geleiders zijn fijner uitgewerkt, zodat ze nog beter in het dak opgaan.

Nieuw op het vlak van platdakvensters is een buitenste zonnescherm. Dat bevindt zich tussen het glas en de afdekschelp, en werpt op deze manier een zacht en sfeervol daglicht doorheen het platdakvenster. 88% van de zonnestralen worden afgeblokt. Dit zonnescherm werkt via een afstandsbediening op zonne-energie. Installatie gebeurt van buitenaf, zonder enige bekabeling.

De platdakvensters, die dienen als alternatief voor de traditionele koepel, zijn voortaan verkrijgbaar in twee nieuwe afmetingen 90/120 cm en 100/150 cm. De isolatiewaarde van deze vensters bedraagt 0,72W/m2K.

Velux Active < € 242 (vanaf 1/4/2012)
Platdakvenster zonnescherm < € 302,5 (vanaf 1/3/2012)
Platdakvensters < € 445 (vanaf 1/3/2012)
VELUX
Meer nieuwigheden:
dakvensters
koepels
Dossier Batibouw 2012: buitenschrijnwerk : Dakvensters Velux houden rekening met het weer


Gepubliceerd op : 15 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier Batibouw 2012: buitenschrijnwerk

Lees hier al het Batibouw-nieuws op het vlak van ramen, deuren, zonwering en garagepoorten.Dossier Batibouw 2012: buitenschrijnwerkselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6448 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=6448 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in dak

meer nieuws in dak
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN DAK :