nieuws

Gira integreert CO2-sensor in KNX-EIB-systeem

De CO2-concentratie wordt aanzien als een van de belangrijkste indicatoren voor een gezond binnenklimaat. Deze CO2-sensor van Gira meet niet alleen de luchtkwaliteit, maar stuurt ook automatisch verluchtingssystemen aan, waardoor gezonde lucht gegarandeerd wordt.


Gira integreert CO2-sensor in KNX-EIB-systeem
Gebouwen worden vandaag de dag steeds beter geïsoleerd, waardoor er steeds minder luchtcirculatie optreedt. Dat is een goed systeem om de warmte binnen of buiten te houden, maar heeft wel als nadeel dat de binnenlucht niet altijd genoeg ververst wordt. Daardoor blijven niet enkel muffe geurtjes binnenshuis, maar wordt de lucht ook ongezond door een te hoog CO2-gehalte.

Vooral gebouwen waar veel mensen samenkomen, zoals scholen, bioscopen, kantoren en ziekenhuizen hebben hier last van. Met de KNX-EIB CO2-sensor kan je dit probleem echter voorkomen. Het toestel wordt geïntegreerd binnen het elektronische KNX-EIB-systeem en meet constant de CO2-concentratie in de lucht en grijpt in als die te hoog wordt. Zo kan het apparaat automatisch ramen openen of ventilatoren inschakelen om zo voor een betere luchtkwaliteit te zorgen.

Om te vermijden dat je verwarming aan staat terwijl de ramen geopend zijn, is deze CO2-sensor ook voorzien van een thermostaat. Het systeem zal dan automatisch je verwarming op een lagere stand zetten wanneer het via een open raam voor luchtverversing zorgt, zodat je geen energie verspilt. Het apparaat heeft bovendien een ingebouwde humidistaat om de vochtigheid te meten. Ook als het luchtvochtigheidspercentage te hoog is, kan het systeem automatisch ramen openen. Op die manier wordt onder meer de vorming van schimmels vermeden.

Omdat het systeem de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid kan opmeten, kan de sensor berekenen vanaf welke temperatuur het vocht in de lucht op het plafond en de muren zal beginnen condenseren. Wanneer dat punt nadert, gaat de sensor de verwarming of de ventilatie regelen en een geluidssignaal geven. Het toestel kan binnen het KNX-EIB-systeem bovendien ook gebruikt worden om de temperatuur te regelen per kamer.

Het apparaat is de eerste KNX-EIB CO2-sensor die volledig in een schakelaarprogramma kan worden geïntegreerd en in een gangbare inbouwdoos kan worden geïnstalleerd. De stroomvoorziening loopt via de KNX-EIB-leiding, je hebt dus geen aparte voedingseenheid nodig.

Meer nieuwigheden:
GIRA
co² meter
Gepubliceerd op : 16 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6316)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=8 and a.id not in (6316) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 5 volgende >>

laatste nieuws in beveiliging

meer nieuws in beveiliging
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor