nieuws

Spotify in België beschikbaar

Sinds woensdag is de online muziekdienst Spotify ook in België actief. Door een maandelijks abonnement af te sluiten krijg je toegang tot 15 miljoen muzieknummers via het internet.


Spotify in België beschikbaar
De gedachte achter Spotify, en ook andere online muziekstreamingdiensten, is dat je de muziek niet bezit maar er wel steeds toegang tot hebt, thuis of onderweg. Je kan in de catalogus van Spotify zoeken naar nummers en artiesten, ze beluisteren via streaming of offline bewaren (afhankelijk van het afgesloten abonnement).

Spotify werkt met drie abonnementen. Er is een gratis versie met reclame en beperkte functionaliteit na zes maanden luisteren. Met een betalend abonnement (4,99 euro per maand) krijg je toegang tot de volledige muziekcatalogus van Spotify op een computer. Wie voor de Premium-versie (9,99 euro per maand) opteert, kan zijn muziek ook offline beluisteren en via mobiele toestellen zoals smartphones. Indien gewenst kan je de muziek ook aankopen en downloaden.

In eerste instantie was de muziekindustrie niet gewonnen voor het idee van muziekstreaming via het internet, maar wat blijkt nu: in de landen waar Spotify actief is, gaat het aantal illegale muziekdownloads achteruit en gaat het niet ten koste van de verkoop van cd’s, zeggen de platenmaatschappijen.

In Europa is Spotify al beschikbaar in 13 landen, waaronder sinds deze week België, Oostenrijk en Zwitserland. Wereldwijd telt de dienst tien miljoen gebruikers, waarvan 2 miljoen betalende abonnementen.

In september sloot Spotify bovendien een verregaand akkoord met Facebook. Zo kunnen mensen in je Facebook-netwerk zien welke muziek of afspeellijst je aan het beluisteren bent.

De verplichting om voortaan een Facebook-account te hebben, stuitte op heel wat kritiek. Vanuit het standpunt van Spotify is het natuurlijk een schitterende deal: de merkbekendheid en het aantal gebruikers van de dienst neemt enorm toe. Gebruikers op hun beurt kunnen links met muziek of afspeellijsten delen met vrienden of familie, en op die manier nieuwe muziek ontdekken. Wie dat wenst kan de delen-functie in Spotify wel uitschakelen.

Ondertussen ging Belgacom in zee met het Franse Deezer en vorige week ging ook het Duitse Simfy van start in ons land. Naar verluidt zou ook Telenet een gelijkaardige dienst aanbieden, bericht De Standaard, en wordt binnenkort de Music Unlimited-dienst van Sony actief.

Meer nieuwigheden:
mp3-/mp4-speler
receiver
multiroom
Gepubliceerd op : 18 november 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6249)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6249) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 8 volgende >>

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN AUDIO / HIFI :