nieuws

Eerste soundbars voor Bose

Het was even wachten maar nu heeft ook Bose zijn eerste soundbarsystemen klaar: de Lifestyle 135 en de CineMate 1. Het maakte meteen ook de basmodule draadloos.

10 jaar geleden bracht Bose als eerste een 2.1-home cinema systeem uit, en definieerde hierdoor een nieuw marktsegment binnen de home cinema wereld. Door het toenemende succes van de soundbars kon Bose niet langer achterblijven. Het lanceert meteen twee oplossingen: de Lifestyle 135 met mediaconsole, en de stand-alone soundbar CineMate 1.

Het was dus even wachten op Bose’s eerste soundbars. Met de ontwikkeling van de VideoWave televisie kwam alles in een stroomversnelling. De soundbars ontleenden immers de PhaseGuide-geluidsradiatortechnologie van hun grote broer. Met PhaseGuide lijkt het geluid van plaatsen te komen waar geen luidsprekers staan, en kan men beter het geluid in de ruimte positioneren.

Ook op het vlak van de plaatsing van de soundbar ging Bose niet over één nacht ijs. De soundbar kan namelijk zowel een plaats krijgen op het tv-meubel als aan de wand worden gehangen. Niks nieuws onder de zon zal je denken, maar geplaatst op een meubel wordt hij zo gekanteld dat je enkel de dunnere zijde ziet. Het geluid lijdt hier niet onder, want door automatische plaatsingscompensatie - FlexMount geheten - wordt het geluid aangepast aan één van beide plaatsingsopties.

Het Lifestyle 135-systeem is een mediaconsole waarop je tot zes HD-bronnen kan aansluiten (vier via HMDI) en die over een ingebouwde radiotuner en afzonderlijk dock voor de iPod of iPhone beschikt. Het CineMate 1 SR-systeem doet het zonder die mediaconsole en sluit je gewoonweg via één simpele kabel rechtstreeks op de televisie aan. Beide systemen doen een beroep op een programmeerbare afstandsbediening die ook elke aangesloten bron kan controleren.

De nieuwe Acoustimass-module is ook de kleinste in het gamma van Bose tot op heden en maakt draadloos verbinding met de rest van het systeem, zodat je hem overal in de kamer kan plaatsen waar er een stopcontact is.

Om het je nog makkelijker te maken is ook de ADAPTiQ autocalibratie van de partij. Deze Bose-ontwikkeling analyseert de ruimte en stemt vervolgens het geluid hierop af, zodat je verzekerd bent van een goede instelling van de geluidsparameters.

Lifestyle 135 < € 2699
CineMate 1 SR < € 1499
BOSE
Meer nieuwigheden:
luidspreker
home cinema set
Gepubliceerd op : 27 september 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6161)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6161) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 8 volgende >>

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN AUDIO / HIFI :