nieuws

Uniek milieubewust keukenconcept

We hebben ondertussen allemaal wel wat groene kriebels te pakken gekregen, maar dat wil daarom niet zeggen dat de geitenwollen sokken opnieuw uit de kast gehaald hoeven worden. Een weldoordacht, duurzaam én smaakvol concept, daar zijn we dan weer wel voor te vinden. Deze GreenTecKitchen heeft dan ook alles in huis om een breed, geëngageerd publiek aan te spreken.

Ballerina Küchen kwam eerder al naar buiten trendy kleurtjes, designpatronen en eigenzinnige kastencombinaties, maar verrast nu pas echt vriend en vijand met haar groene keuken. De GreenTecKitchen is namelijk vervaardigd op basis van een wel heel ongewone grondstof: maïs. Het keukenmerk gebruikt als eerste en voorlopig enige de BalanceBoard spaanplaten van Pfleiderer AG. Deze platen bestaan uit een combinatie van houtsnippers en 30% eenjarige planten zoals, jawel, maïs. Aangezien hout een groeiperiode van 30 jaar moet doormaken voor het opnieuw verwerkt kan worden, is deze innovatieve samenstelling een meer dan welkom alternatief. Het BalanceBoard werd dan ook al met meerdere prijzen beloond, zoals de High Quality Product, onderdeel van de Interzum Award en de Auszeichnung Design Plus Award van Material Vision.

Het gelauwerde product kan dan ook enkele heel interessante kwaliteiten aanhalen. Het structureel dragende element is vooreerst maar liefst 30% lichter dan een conventionele spaanplaat. Hierdoor is het niet enkel goedkoper en energiezuiniger te transporteren, het creëert bovendien een groter plaatsings- en gebruiksgemak. De totale keuken weegt zowat één vijfde minder als een traditionele keuken. Dat wil zeggen: 7kg besparen op een werkblad met kastjes onder, ofwel 82kg minder gewicht bij een keuken uit 14 kastdelen. Of, zoals onze gezapige Duitse buren het verwoorden: een gewichtsreductie van niet minder dan 6 bakken bier.

De bekleding van het materiaal is gebaseerd op het beeld van natuurlijk edel basaltgesteente. De strakke, greeploze en op de natuur geïnspireerde vormgeving past perfect in het kader van de EcoTecKitchen, waarbij vooruitgang met respect voor de omgeving centraal staat. Zo krijg je als gebruiker onmiddellijk een goed gevoel wanneer je aan de vuren staat. Het besef dat deze keuken meewerkt aan een kleinere CO2-uitstoot, een duurzame omgang met fragiele grondstoffen zoals hout en energiebesparend productieproces. Het tijdloze grijze dessin schept een rustieke, huiselijke sfeer zonder saai te worden. Een knap voorbeeld van groene technologie, die geen toeters of bellen nodig heeft om ons over de streep te trekken.

Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 11 december 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6155)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6155) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 6 volgende >>

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :