nieuws

Keukentje van... papier!

Jawel, je leest het goed. Het wordt algemeen aanvaard dat papier het wint van steen in het welbekende kinderspelletje, maar bij het Italiaanse Key namen ze dat wel zeer letterlijk. Bovendien oogt deze keuken uit gerecycleerd papier, dankzij een sober maar stijlvol dampatroon, ook nog eens zeer elegant. Eco met klasse.

Vele ontwerpers springen vandaag de dag mee op de ecotrein. We worden om de oren geslagen met allerlei innovatieve projecten, recycleerbare materialen, energiezuinige toestellen en hightech systemen. In die 'groene' wereld is het vaak moeilijk, ook als consument, om door de bomen het bos nog te zien. Bijgevolg is dit heldere concept van designer Alessio Bassan een ware verademing.

Key biedt twee verschillende lijnen voor de PaperStone Kitchen. De ene is vervaardigd uit 100% gerecycleerd karton, de andere optie bestaat uit 100% gerecycleerd kantoorpapier. Wat vooral vernieuwend is op ecologisch vlak, is de milieuvriendelijke hars, waarin geen spoortje aardolie meer te bespeuren valt. De basis van de hars bestaat namelijk uit fenolische olie die onttrokken wordt van de schelp van cashewnoten. Het lijmen van het papier maakt het mogelijk om het nieuwe materiaal te gaan gebruiken voor een uitgebreide resem aan toepassingen, waaronder snij- en werkvlakken. Op die manier maakt Key Cucina het ecoverhaal pas echt geloofwaardig.

Daar bovenop biedt het papieren materiaal de mogelijkheid om te gaan experimenteren met patronen en kleuren. Bassan stak de keuken in een strak jasje, met een dambordpatroon in 4 aardetinten voor het omkaderende werkblad. Het monolithische kookeiland herbergt een verzonken gootsteen, die gesloten kan worden voor een optimaal gebruik van het werkoppervlak. De kastwand getuigt van oog voor detail, waarbij de grepen ingewerkt zitten aan de binnenkant van de kastdeurtjes. De strakke lijnen van de PaperStone keuken worden zo op esthetische wijze helemaal doorgetrokken. Een groen concept met smaak, deze innovatieve keuken van Key.

Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 4 september 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6070)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (6070) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
1 2 3 ... 6 volgende >>

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :