tips

Spotify: een korte introductie

De online muziekstreamingdienst Spotify komt naar alle waarschijnlijkheid ook naar ons land. Na lovende commentaren in andere Europese landen hebben wij binnenkort ook de keuze uit miljoenen muzieknummers.


Spotify: een korte introductie
Wat is Spotify?
Spotify is een dienst voor muziekstreaming, waarbij je toegang krijgt tot een database met niet minder dan 15 miljoen muzieknummers. Vergelijk het met YouTube maar dan voor muziek. Geef de naam van een artiest of nummer in, en de kans is groot dat je het zal kunnen beluisteren met Spotify.

Hoe werkt het?
De muziek die je via Spotify beluistert, wordt aangeboden in een live stream. Volgens Spotify merk je niet eens dat je naar een muziekstream zit te luisteren, thuis of onderweg.

Om van start te gaan dien je eerst software te installeren op je computer of mobiel toestel. De desktop applicatie van Spotify laat naast het afspelen van muziek ook toe om afspeellijsten bij te houden met bijvoorbeeld je favoriete muziek. Wie een iPod (classic, nano of shuffle) heeft, kan de speler synchroniseren met de Spotify-software via een usb-aansluiting.

Een derde aspect van Spotify is het sociale luik: alle muziek die je beluistert kan je delen met vrienden, via Twitter, Facebook, Messenger of per e-mail.

Drie versies
Spotify is zowel beschikbaar in een gratis versie als een betalende dienst. Wie betaalt kan ook offline een afspeellijst samenstellen en er naar luisteren. Je krijgt ook onderweg toegang tot de catalogus van Spotify.

De Spotify Premium-versie (€ 9,99 / maand) is de meest uitgebreide van de drie. Die laat toe alle muziek af te spelen op een smartphone en offline naar je afspeellijsten te luisteren. Het synchroniseren tussen de computer en je smartphone verloopt via WiFi, je hebt dus geen kabels meer nodig.

Spotify Premium-leden kunnen hun muziek ook streamen naar de multiroom muzieksystemen van Sonos en Logitech (Squeezebox) en ondertussen ook al enkele AV-receivers zoals de toestellen van Onkyo. De geluidskwaliteit van de nummers (320 kbit/s) is ook beter dan de twee andere opties.

Het Spotify Unlimited abonnement (€ 4,99) heeft al deze functionaliteit niet, maar je krijgt wel toegang tot de volledige muziekbibliotheek van Spotify, en dit zonder reclameboodschappen. Dit type abonnement is geschikt voor iedereen die thuis enkel via de computer naar muziek luistert.

Tot slot is er nog de gratis versie van Spotify die niet-reclamevrij is. Vind je een nummer toch leuk, dan kan je dat steeds aankopen. Spotify maakt hiervoor gebruik van de database van 7 Digital.

Meer info: www.spotify.com

Gepubliceerd op : 2 augustus 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6061)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (3) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1 and a.id not in (6061) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips
bouwzine.be
tips

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN AUDIO / HIFI :