nieuws

Led-verlichting troef in het nieuwe MAS

Om het belevingsaspect van het Antwerpse Museum aan de Stroom (MAS) extra in de verf te zetten, deden de Nederlandse ontwerpers van Lichtvormgevers een beroep op led-verlichting van Philips.


Led-verlichting troef in het nieuwe MAS
Van bij het begin werd het MAS door het Antwerpse stadsbestuur opgevat als een belevingsmuseum. De bezoeker moet zoveel als mogelijk het gevoel krijgen betrokken te zijn bij de exposities terwijl tegelijkertijd het duurzame imago van de stad wordt benadrukt.

Om dat te realiseren werd een beroep gedaan op Lichtvormgevers, een gerenommeerd ontwerpbureau dat gespecialiseerd is in het ontwikkelen van aparte lichtconcepten. Het collectief ontwikkelde een armatuur, de Twisterspot, waarin de Philips Fortimo Led SLM-module, de laatste innovatie in led-technologie van Philips Lighting, is toegepast.

De led-module (2000 lm 33W/830) wist de betrokken partijen te overtuigen door de hoge kleurweergave, de kleurtemperatuur van 3000K (warm wit) en de dimbaarheid. De lichtopbrengst is ook hoger dan een 100W halogeen als lichtbron.

Uiteindelijk werden duizend armaturen met verlichting van Philips Lighting geïmplementeerd in het museum. Het MAS is het eerste museum in de Benelux waarvan de tentoonstellingsruimtes volledig met led-verlichting zijn verlicht.

Meer nieuwigheden:
plafondverlichting


Gepubliceerd op : 22 juli 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (6056)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (6056) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor