nieuws

Elegante en grensverleggende verlichting van Lirio

Lirio heeft een nieuwe reeks designarmaturen op de markt gebracht. Om die vorm te geven, maakte de verlichtingsproducent gebruik van leds. Volgens Lirio zijn die klein genoeg om “ontwerpers te bevrijden van de traditionele lamp”.


Elegante en grensverleggende verlichting van Lirio
Speelse ontwerpen en elegante vormen stelen de show in de nieuwe collectie armaturen van Lirio by Philips Lighting. Door gebruik te maken van leds wil het merk alle grenzen van de traditionele vormgeving in de verlichtingssector radicaal doorbreken. Zoals in al zijn voorgaande collecties mikt Lirio met de lichting van 2011 op de designbewuste consument.

Het kersverse assortiment bestaat uit vijf nieuwe productlijnen dat bijzonder divers oogt.

  Halus II
Deze opvolger van de Halus biedt een modern alternatief voor de klassieke kroonluchter. Toch behoudt de armatuur een rijkelijke uitstraling dankzij de sierlijk gebogen armen. Een hedendaagse luchter dus, zonder strak en minimalistisch te zijn, met een dikke knipoog naar een barok verleden. Verkrijgbaar in het wit en het zwart.
  Ponato
Ook met de Ponato brengt Lirio vernieuwing, maar dan in het segment van de spotverlichting. Deze armatuur wil een alternatief bieden voor de klassieke ronde vormen van spotlights door moderne rechthoekige vormen te implementeren. In elk van die rechthoekige lichtbronnen zitten drie afzonderlijke lichtpunten die samen voor een lichtopbrengst van goede kwaliteit zorgen. De Ponato-armatuur is op te bouwen aan de muur of aan het plafond.
  Trelome
De Trelome bestaat uit twee varianten. De eerste, een pendellamp, bestaat uit een strakke balkvormige behuizing met daarin drie spots verwerkt. Die zijn richtbaar zodat je het licht kan verspreiden waar je het zelf wilt. De tweede variant is een plafond- of wandarmatuur die indirect en diffuus licht verspreid.
  Tubuled
Om de Tubuled vorm te geven, baseerden de ontwerpers zich op de eenvoudige buisvorm, aangevuld met een speciale spiegelcoating op het glas om luxueuze verlichtingseffecten op te roepen. De armatuur is opgebouwd uit hoogwaardige materialen zodat je met Tubuled ongetwijfeld kwaliteit in huis haalt. Bestaat in drie varianten, naargelang het aantal “tubes” (buizen) je wil ophangen.
  Dolinea
Voor de Dolinea trok Lirio alle registers open om een chique en sierlijke armatuur op de markt te brengen. Dolinea oogt bijzonder strak en modern en is vervaardigd uit een uniek weefsel wat de armatuur een extra cachet geeft. De armatuur is toepasbaar als pendellamp of als opbouwlamp aan de muur.

Meer nieuwigheden:
LIRIO
plafondverlichting
hanglamp
Gepubliceerd op : 11 juli 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (6029)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (1) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (6029) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws
bouwzine.be
productnieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor