varia

Enfinity recycleert zonnepanelen

Het Belgische bedrijf Enfinity is lid geworden van PV Cycle. Die Europese koepelorganisatie van zonne-energieproducenten haalt fotovoltaïsche panelen op en recycleert ze. Enfinity verzekert hiermee de duurzame toekomst van zijn zonnepanelen.


Enfinity recycleert zonnepanelen
Concreet betekent de toetreding van Enfinity tot PV Cycle dat de zonnepanelen van het bedrijf verzekerd zijn van recyclage. Op het einde van hun levenscyclus komen ze nu terecht op een inzamelpunt, een PV Cycle Collection Point, om gerecycleerd te worden. De kosten daarvan worden gedragen door de producenten van zonnepanelen die lid zijn van PV Cycle.

Al in oktober 2010 erkende PV Cycle de logistieke vestiging van Enfinity in Assenede als officieel Belgisch inzamelpunt voor zonnepanelen. “We blijven onze verantwoordelijkheid over de ganse levenscyclus van een zonnepaneel opnemen,” licht Steven De Tollenaere, CEO van Enfinity toe. “Niet alleen ontwikkelen en produceren we projecten en systemen op duurzame wijze, maar we zamelen de afgedankte panelen ook in om deze op een correcte manier te laten recycleren.”

Enfinity bestendigt zijn positie op de internationale zonne-energiemarkt met de toetreding tot PV Cycle. Naast marktleider in België, bekleedt de onderneming een internationale toptienpositie. Enfinity ontwikkelt, financiert, installeert, exploiteert en verkoopt zonne- en windenergieprojecten.

Zonnepanelen doven uit
Fotovoltaïsche modules beschikken gemiddeld over een levensduur van vijfentwintig jaar. Omdat de eerste noemenswaardige installaties van fotovoltaïsche projecten in het begin van de jaren negentig plaatsvonden, verwacht de industrie dat zonnepanelen vanaf 2015 op grote schaal aan hun einde zullen komen.

PV Cycle, dat in 2007 werd opgericht, wil die uitgedoofde zonnepanelen opvangen en recycleren. Vandaag telt de koepelorganisatie meer dan 180 leden, komende uit alle geledingen van de zonnepanelenindustrie, van producenten over verdelers tot installateurs.

Met de toetreding van Enfinity tot PV Cycle, verwelkomt de organisatie een tweede Belgische producent van zonnepanelen. GH Solar, met zijn hoofdkwartier in Haasrode, trad eerder dit jaar toe tot de Europese koepel.

Meer nieuwigheden:
fotovoltaïsche zonnepaneel
Gepubliceerd op : 22 juni 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (5994)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=9 and a.id not in (5994) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in installatie

meer nieuws in installatie
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor