sectornieuws

Tiende Milieucharter op rij voor Niko

Voor de tiende keer sleepte het Belgische Niko, vooral bekend van zijn schakelmateriaal, het Milieucharter Oost-Vlaanderen in de wacht. Daarmee bewijst het bedrijf dat een milieuvriendelijk aanpak loont.

“Het Milieucharter vormt de ultieme bevestiging van Niko’s voortdurende inspanningen om de gevolgen van haar industriële activiteit op het milieu te beperken. Heel bewust gaan we daarbij nog een stap verder dan wat de Belgische wet voorschrijft”, zegt Peter Watteeuw, Managing Director van Niko. Sinds 1999 investeerde Niko al meer dan vijf miljoen euro in een milieuvriendelijke productie-aanpak.

Die milieuvriendelijke aanpak maakt wezenlijk deel uit van Niko’s bedrijfsfilosofie. Niet alleen door de ecologische keuzes die Niko neemt in het productieproces, maar ook omdat het producten fabriceert voor residentieel gebruik die helpen om het energieverbruik te minimaliseren (Niko Home Control). Ook gaat Niko steevast gebruik maken van ecologische materialen in onder meer zijn schakelmateriaal.

Het Milieucharter is een initiatief van Voka, het Vlaams netwerk van ondernemingen, in samenwerking met de provincie Oost-Vlaanderen en wil bedrijven helpen in het uitwerken van hun milieubeleid. Daarnaast dient het certificaat voor een positieve profilering van het bedrijf naar stakeholders en een bekendmaking van de milieuprestaties van het bedrijf in de pers.

Om het certificaat te behalen, moet een bedrijf voldoen aan de milieuwetgeving en tijdens het actiejaar minstens vier milieudoelstellingen in de praktijk omzetten. De acties moeten niet alleen een meerwaarde betekenen voor het milieu, maar ook voor de onderneming zelf. Daarmee wil Voka bewijzen dat milieuzorg ook economisch loont. Niko voerde in 2010 onder andere acties om de luchtverontreiniging te beperken via de biologische zuivering van solventemissies.

Meer nieuwigheden:
NIKO
klimaatregeling
Gepubliceerd op : 12 juni 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (5971)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (5971) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws

laatste nieuws in smart home

meer nieuws in smart home
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor