varia

Brick in the Wall: “Een product dat gezien moet worden”

Brick in the Wall heeft de wind in de zeilen. Sinds het Waregemse verlichtingsbedrijf de internationale markt betrad, is het actief in 46 landen, verspreid over de continenten. We namen een kijkje in de nagelnieuwe showroom, terwijl de ceo van Brick in the Wall, Thierry Martens, het succesverhaal uit de doeken doet.

“Ons product moet gezien worden. Vandaar dat we besloten hebben om te investeren in een showroom.” Thierry Martens, sinds vorig jaar ceo van Brick in the Wall, is terecht trots op het resultaat. Subtiel geïntegreerd in de wanden en plafonds vinden we een rijkelijk gamma aan led- en halogeenarmaturen terug. Nochtans licht de splinternieuwe showroom slechts een tipje van de sluier op. De integratiemogelijkheden van Brick in the Wall-armaturen zijn quasi eindeloos.

Het succes van het bedrijf schuilt in de eigenzinnige collectie en aanpak. Frank Verschuere, oprichter van de verlichtingszaak, speelde handig in op de vraag naar naadloos geïntegreerd licht. Daarvoor ontwikkelde Brick in the Wall een eigen gips: Calcyt. Dat beschikt over een uiterst hoge densiteit en bijzonder goede warmte-eigenschappen. Bovendien kan je de gips simpelweg meeverven met de muur of het plafond om de integratie compleet te maken. “De ontwerpen vormen een ware symbiose met de architectuur”, verklaart Verschuere de bedrijfsfilosofie.

Op basis van dat stevige concept, slaagde het bedrijf erin om internationale faam te vergaren. Thierry Martens: “Frank Verschuere richtte Brick in the Wall zeventien jaar geleden op en runde de zaak op een artisanale en lokale wijze. Het bedrijf was enkel actief op de Belgische markt en kende een beperkt aantal verdeelpunten. Maar de interesse bleef groeien, net zoals de vraag naar verlichting die je naadloos kan integreren in de architectuur, of het nu in het plafond of in de muur is.”

“Twee jaar geleden besloten we ons bedrijf op een internationale schaal uit te bouwen. Dat eerste jaar focusten we ons op productontwikkeling en het tweede jaar stelden we die producten voor op de Duitse verlichtingsbeurs Light+Building 2010. Dat was de eerste keer dat we de internationale markt betraden. En met succes. Een jaar later zijn we in 46 landen actief, verspreid over de vijf continenten.”

“Naast de lokale Belgische verdelers komen er bijna wekelijks internationale verdelers over de vloer. Ze zien onze showroom als een inspiratie om zelf een toonzaal in te richten, wat heel belangrijk is voor de zichtbaarheid van ons product.”

Atmos: winnende armatuur
Met de Atmos viel Brick in the Wall internationaal in de prijzen. Die geïntegreerde wandarmatuur creëert als het ware een incisie in de wand waarlangs een lichtstraal ontsnapt. De armatuur kan geïnstalleerd worden in een bakstenen muur of een gyproc-wand door middel van een optionele pleisterkit op basis van Calcyt.

In de buik van de Atmos levert de laatste generatie Rebel-leds met geïntegreerde driver een maximale lichtopbrengst. Brick in the Wall sleepte met deze prachtig vormgegeven armatuur de prestigieuze Red Dot Design Award Winner 2010 en de Design Plus Award 2010 binnen.

Volgens de strategie van het bedrijf wordt de collectie maar om de twee jaar vernieuwd. Toch stond Brick in the Wall allesbehalve stil. Zo kan je de armaturen sinds dit jaar uitrusten met warme leds die een kleurtemperatuur van 2700 kelvin hebben. Ook zijn ze allemaal dimbaar geworden en kan je de armaturen laten leveren met een IP waarde van 54; ideaal voor in vochtige ruimtes.

Gepubliceerd op : 10 juni 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (5967)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=6 and a.id not in (5967) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor