sectornieuws

De conceptkeuken toegelicht

Der Kreis organiseerde in mei opnieuw zijn jaarlijkse congres, deze keer in Borgloon, waar alle aangesloten keukenhandelaars worden ingelicht over de meest recente ontwikkelingen in de keukenbranche. De gastspreker van dienst was David d’Hooghe van Alno België, die over de ‘Esprit’-keuken en het algemeen belang van de conceptkeukens kwam spreken.

Der Kreis is een belangenorganisatie voor zelfstandige ondernemers binnen de keukenbranche, die sinds 1999 werkzaam is in België. In België en Luxemburg beschikt deze organisatie reeds over 126 leden die een beroep op Der Kreis kunnen doen voor verschillende vormen van dienstverlening. Maar dan vooral wat inkoop en marketing aangaat. Elk jaar organiseert Der Kreis dan ook een congres om de allernieuwste marktontwikkelingen en resultaten te bespreken en de toekomstvisie uit de doeken te doen. Klik door voor meer informatie over Der Kreis.

David d’Hooghe van Alno België, kwam dit jaar als gastspreker aan bod. Hij had het, naar aanleiding van de officiële lancering van de ‘Esprit’-keuken in België, een Belgische primeur, over de opkomende trend van conceptkeukens. In de toekomst zal de conceptverkoop van keukens volgens hem dan ook zeer belangrijk worden. Hij legt uit waarom: “In de huidige markt worden vandaag de dag al veel concepten verkocht, we hoeven het niet zo ver te zoeken, denk maar aan allerhande ketens die over gans België verspreid zijn. Keukenfabrikanten, zoals Alno, die wereldwijd de op één na grootste keukenfabrikant is, kunnen dan ook niet achterblijven. Consumenten houden nu eenmaal van concepten en merken.”

Maar ook voor keukenhandelaars zijn conceptkeukens een interessant gegeven. Wie kiest voor de verkoop van conceptkeukens, krijgt immers een kant-en-klare marketingstrategie aangereikt en krijgt duidelijke prijsafspraken voorgeschoteld. Geen prijsoorlogen meer, geen hoog oplopende marketingbudgetten, alles is van A tot Z geregeld. De samenwerking met een bekend merk brengt bovendien ook een belangrijke meerwaarde voor de verkoop met zich mee. De naambekendheid zal de nieuwsgierigheid prikkelen en meer bezoekers naar de showrooms lokken. En meer bezoekers betekent ongetwijfeld een meerverkoop.

Alno is met de ‘Esprit’-keuken bovendien niet aan zijn proefstuk toe. Ook de ‘Marecucina’-keukens, die vorig jaar op EuroCucina zijn voorgesteld, kunnen onder de noemer conceptkeuken geplaatst worden. Maar met de samenwerking met het alombekende modemerk scheert de Duitse keukenfabrikant uiteraard zeer hoge toppen. Zoals David d’Hooghe het stelt: “Iedereen heeft wel iets van Esprit in huis, is het geen pull dan is het misschien wel een zetel van Esprit Home.” Het merk trekt ook een jong en dynamisch doelpubliek aan, met een bepaald budget voor ogen. Afhankelijk van de keuze die je maakt, komt de aankoopprijs van deze nieuwe conceptkeuken van Alno voor de consument neer op gemiddeld 4000 à 6000 € zonder de apparaten, met apparaten gemiddeld tussen 9000 à 12.000 €.

De ‘Esprit’-keuken is officieel op 1 mei gelanceerd, en is per 1 juni verkoopbaar. Momenteel zijn er in België en Luxemburg tien verschillende verkooppunten geregistreerd. Iedereen kan deze keukens verkopen, al moet je je natuurlijk wel aan de strikte samenwerkingsovereenkomsten houden. Die verkooppunten kan je op de website van Esprit Home nakijken. Klik hier voor meer informatie over de ‘Esprit’-keuken.

Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 1 april 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5927)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5927) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :