tips

Dossier: Tuinentertainment : Multiroom: ook je tuin is een ruimte

Multiroom: ook je tuin is een ruimte

Met multiroomsystemen kan je ook je tuin van muziek voorzien. Je terras is immers een ruimte als een ander. Kies daarbij voor weerbestendige luidsprekers.


Multiroom: ook je tuin is een ruimte
Wil je vanop je terras toegang tot verschillende muziekbronnen zonder dat je daarvoor telkens naar binnen moet hollen om een nieuw liedje te horen, dan is een multiroomsysteem de ideale oplossing.

We bespreken twee opties om dat opperste gemak te bereiken: de mobiele oplossing van Sonos en ArtSound’s draadloze bediening van permanente buitenluidsprekers.

Sonos
Om via het Sonos-systeem vanop je terras toegang te krijgen tot al je digitaal opgeslagen muziek en een enorm aanbod internetradio, heeft de multiroomspecialist de Sonos S5 in de aanbieding. Dat is een draadloos alles-in-één muzieksysteem dat enkel een stopcontact nodig heeft om te functioneren.

De S5 is tegelijkertijd een draadloos netwerkstation, een versterker en een luidspreker. Om er muziek op af te spelen moet het in verbinding staan met het internet. Dat doe je door een ZoneBridge aan te sluiten op je router. Die zendt vervolgens draadloze signalen naar je S5 om buiten van je muziek te genieten.

Daar kan je het geheel draadloos bedienen via je Android-smartphone, iPhone of iPad. De apps zijn gratis te downloaden. Ook heeft Sonos een speciale controller in de aanbieding met touchscreen.

De Sonos S5 wordt aangedreven door vijf digitale versterkers en omvat twee tweeters, twee drivers voor de middentonen en één subwoofer. Voldoende radarwerk dus om een hoogwaardige muziekkwaliteit te bekomen.

Om in andere kamers naar het quasi oneindig aanbod internetmuziek te luisteren en je eigen muziekbibliotheek aan te spreken, hoef je enkel een ZonePlayer in de gewenste ruimte te plaatsen. Sonos heeft ZonePlayers met of zonder versterking in de aanbieding. Naargelang die keuze moet je enkel speakers of luidsprekers én een versterker aan de ZonePlayer verbinden.

ArtSound
De oplossing die ArtSound voorhanden heeft, omvat het installeren van permanente, weerbestendige luidsprekers in je tuin. Om die te verbinden met je multiroominstallatie moet je weliswaar een kabel trekken, maar voor een draadloze bediening heb je bij ArtSound de keuze tussen drie systemen: de krachtige Art5.4 en Art8.8 multiroom-systemen en de meer budgetvriendelijke Art2.1.

De eerste twee systemen zijn gebaseerd op de radiofrequentie Zigbee-technologie en stellen de gebruiker in staat om alles te doen wat de vooruitstrevende multiroom–multisource systemen kunnen, maar dan bidirectioneel draadloos.

Daarvoor hebben deze systemen twee FM-tuners ingebouwd. Internetradio, usb-aansluiting, SD-kaartlezer en drie audio-streams tegelijkertijd zijn de belangrijkste mogelijkheden van deze krachtpatsers. Volgens het type toestel zijn er vier (ART5.4) of acht zones (ART8.8). Op de intelligente afstandsbediening kan je aflezen wat er in de zones afspeelt. Dit kan gaan om een mp3-bestand, RDS informatie of een cd.

Onlangs koppelde ArtSound die audioverdeelsystemen aan het internet. Zo kan je vanop afstand, via de pc of smartphone, je audio managen en de verschillende toestellen configureren. Ook kregen ze toegang tot gedeelde netwerkschijven of een netwerk-pc om je digitale muziek af te spelen.

Dan is er nog de ART2.1, een klein versterkertje met ingebouwde tuner dat je makkelijk kan wegwerken, in een vals plafond bijvoorbeeld. Dit systeem is makkelijk te bedienen met de RF-handzender.Een overzicht van kwaliteitsvolle buitenluidsprekers krijg je hier.

Meer nieuwigheden:
ART SOUND
luidspreker
multiroom
Dossier: Tuinentertainment : Multiroom: ook je tuin is een ruimte


Gepubliceerd op : 2 mei 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Tuinentertainment

Onder invloed van het stijgende kwik, begeven we ons en masse naar onze tuin. Om met volle teugen van een zwoele zomeravond te genieten, kunnen kleine dingen als een kwaliteitsvol streepje muziek of een aangename sfeerverlichting net die juiste sfeer creëren. Of wat dacht je van een filmpje na zonsondergang? In dit dossier geven we een hoop bruikbare tips om het beste uit je tuin te halen.Dossier: Tuinentertainmentselect distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5874 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5874 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in audio / hifi

meer nieuws in audio / hifi
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN AUDIO / HIFI :