varia

Filip Deslee aan het woord (1): interieurtrends -en evoluties

Filip Deslee, iedereen welbekend van het populaire VT4-programma Huizenjacht, ontwaart de laatste evoluties in interieurland.


Filip Deslee aan het woord (1): interieurtrends -en evoluties
In de marge van Batibouw ontmoetten we Filip Deslee voor een uitvoerig gesprek. Met passie en kennis van zaken weet de man de nieuwste evoluties en trends in de Vlaamse interieurwereld aan te duiden. Daar gaat dit eerste deel over.

“De designwereld kent momenteel een opmerkelijke groeistuip. Op ons kantoor merken we dat de vraag stijgt. Naast mijn mediaoptredens heeft dat zeker te maken met de crisis. Mensen plaatsen hun geld niet langer op een spaarboekje, wegens de geringe opbrengsten. In plaats daarvan investeren velen in hun interieur.”

Drie Vlaamse stijlen
“Wat me op Batibouw is opgevallen is het verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. De Vlaamse fabrikanten hebben een enorme sprong voorwaarts gemaakt richting moderne interieuroplossingen en daar plukken we nu de vruchten van.”

“Uiteraard bestaan er ook oerklassieke, Vlaamse interieurs maar daar kom ik niet mee in contact. De mensen die ik over de vloer krijg, willen sowieso een strak interieur. Daarbinnen onderscheid ik drie stijlen: strak klassiek, tijdloos modern en trendy minimalistisch.”

“In een strak klassiek interieur is de vormgeving strak. Iedereen wil domotica, een flatscreen-televisie, de modernste technologieën tout court. Maar de materiaalkeuze, de kleuren, het meubilair en de decoratie maken het dan weer klassiek.”

“Iedereen ziet graag tijdloos modern. Daar kan je ook niets verkeerd mee doen, maar ook niets vernieuwend. De materialen zijn op elkaar afgestemd en binnen vijftien jaar is dat nog altijd een mooi interieur.”

“Het trendy minimalistisch interieur ten slotte is bijzonder strak. Die manier van wonen is niet iedereen weggelegd. Toch is het de stijl die ik verder wil ontwikkelen en waar de meeste van mijn klanten voor kiezen. Deze stijl daagt uit en dwingt tot oplossingen die niet alledaags zijn.”

Tuin als leefruimte
“De tuin wordt steeds meer als het verlengde van het interieur beschouwd. Dat gebeurt vandaag al door bijvoorbeeld de pergola in het wit te schilderen. Maar ik ga daar nog een stapje verder in: als je binnen stoelen en tafels staan hebt die tegen een spatje water kunnen, sleur ze in de zomer dan naar je terras. In de winter heb je dan een ongehinderd beeld op je terras en in de zomer creëer je leegte in de woonkamer, wat de grootste luxe is die je je vandaag kan permitteren.”

“De tuin kan evengoed je bureau worden. Aangezien alles draadloos wordt, kan je je computer zetten waar je zelf wilt. De tuintafel kan ‘s morgens als ontbijttafel dienstdoen, ‘s middags transformeren tot knutseltafel voor de kinderen en ‘s avonds dienen als werkplek.”

“Omdat een vierkante meter steeds duurder wordt, moeten we almaar kleiner wonen. Zo is het logisch dat de tuin een verlengstuk van het interieur wordt en dat we meer en meer buiten leven. Daarom geloof ik sterk in de toekomst van de buitenkeuken. Tegenwoordig heb je barbecues die veel professioneler zijn dan je eigen keuken.”

Filip Deslee studeerde in 1996 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Gent. Na enkele omzwervingen als hoofddesigner bij PAC Projects, Obumex en John Pawson, richtte Filip in 2001 een zelfstandige praktijk op. Acht jaar later lanceerde hij filipdeslee.com, een ontwerpkantoor met vijf medewerkers.


Gepubliceerd op : 29 april 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1393 and a.id not in (5868)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=1393 and a.id not in (5868) order by a.datum_online desc, a.created desc

laatste nieuws in binnenafwerking

meer nieuws in binnenafwerking
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN BINNENAFWERKING :