nieuws

Dossier: Batibouw 2011 : 2-in-1 oplossing voor buitenmuren

2-in-1 oplossing voor buitenmuren

Met E-Brick en E-Board heeft Vandersanden een oplossing in huis om de gevel van een nieuwe baksteen te voorzien en meteen ook extra te isoleren.


2-in-1 oplossing voor buitenmuren
Het verschil tussen beide systemen zit hem in de manier van plaatsing: E-Brick wordt geplaatst door een erkende plaatser, E-Board is er voor de doe-het-zelvers.

E-Brick zijn kant-en-klare isolatiepanelen die bestaan uit een laag geëxtrudeerd isolatieschuim dat is afgewerkt met gevelsteenstrips naar keuze. Deze bakstenen zijn amper 2 cm dik maar voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van Vandersanden.

E-Board kan niet alleen door aannemers maar ook door doe-het-zelvers geïnstalleerd worden. De plaatsing is ietsje anders: eerst dienen de isolatiepanelen (uit eco-EPS) aan de bestaande muur bevestigd te worden, met lijm, thermisch onderbroken slagplugs en een handig tand- en groefsysteem.

Vervolgens worden de steenstrips aangebracht. De horizontale richels helpen om de stenen recht te bevestigen, en zorgen ook voor 40% meer hechtsterkte. Tot slot dient er nog gevoegd te worden.

De panelen van beide systemen zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes afhankelijk van de gewenste isolatiewaarde en kunnen gecombineerd worden met harde isolatieplaten.

De minimale isolatiedikte bij E-Brick bedraagt 40 mm (lambda = 0,030 W/mK), de maximale dikte 140 mm (lambda = 0,024 W/mK bij diktes van 40 tot 140 mm). De E-Board panelen zijn verkrijgbaar in diktes van 28 tot 298 mm met een lambda-waarde van 0,032 W/mK.

Voor de stenen is er de keuze uit meer dan honderd kleuren. Om onderaan de gevel af te kunnen werken, is de E-Brick ook verkrijgbaar in blauwe hardsteen.

Wie zelf aan de slag wil, kan via een handige calculatietool (www.e-board.be) een prijsinschatting maken.

Dossier: Batibouw 2011 : 2-in-1 oplossing voor buitenmuren


Gepubliceerd op : 22 maart 2011 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Batibouw 2011

In dit dossier krijg je een overzicht van wat er te beleven viel op Batibouw 2011 en welke interessante innovaties en nieuwe producten er te zien waren.Dossier: Batibouw 2011select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5637 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5637 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in ruwbouw

meer nieuws in ruwbouw
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN RUWBOUW :