varia

KEUKENTREND: Gezaagd fineerhout

Gezaagd fineer. Het is de oudste vorm van fineerbewerking, waarbij het houtlaagje eerst met de hand en daarna machinaal wordt gezaagd. Op die manier krijgt hout een heel specifiek karakter, waarbij de kleur, tekening en vorm van het hout mooi bewaard blijven. Het ruwe reliëf creëert een rustiek contrast met eigentijdse, vlakke materialen als inox, marmer en glanslak. Op het toonaangevende evenement LivingKitchen, en eerder al tijdens de Küchenmeile, werd gezaagd fineer dit jaar alvast frequent gespot.


KEUKENTREND: Gezaagd fineerhout


  Gezaagd fineer ... de feiten
Gezaagd fineer. Het is de oudste vorm van fineerbewerking, waarbij het houtlaagje eerst met de hand en daarna machinaal wordt gezaagd. Op die manier krijgt hout een heel specifiek karakter, waarbij de kleur, tekening en vorm van het hout mooi bewaard blijven.

Het ruwe reliëf creëert een rustiek contrast met eigentijdse, vlakke materialen als inox, marmer en glanslak. Op het toonaangevende evenement LivingKitchen werd gezaagd fineer dit jaar alvast frequent gespot, zoals hier bij Rational.
  Cult, modern met een landelijke twist - Rational
De hypermoderne Cult-keuken van Rational krijgt dankzij het ruwe reliëf in het fineer eikenhout een gezellig karakter. De tactiele combinatie met het keramiek in de ingewerkte kastenwand, nodigt de bezoeker uit tot aanraken. De keuken wordt zo opeens een pak toegankelijker, met een levendige stemming.
  Natuurlijk hout voor grafische accentuering - Leicht
De Concept 40 van Leicht, opgebouwd uit een raster van 40 cm voor de opzetkasten. Het eiken fineer met zaagruwe afwerking wordt in verticale lamellen verlijmd, waardoor het horizontale raster opvallend en expressief wordt geaccentueerd.

De matwitte lakfronten, een tijdloze klassieker in de keuken, vormen een spannende materiaalmix met het natuurlijk eikenhout.
  Hout versus glas - Häcker
Een keukeneiland met trendy glasfronten tegenover een geïntegreerde wandkast in hout: Häcker kiest bij deze Emotion resoluut voor contrasten. Het hippe glas is uiterst geschikt voor het eiland, dankzij een grote krasbestendigheid, terwijl de kastenwand in duurzaam fineer het geheel een zacht karakter geeft. Het reliëf van het ruwzagen wordt door het reflecterende, vlakke glasoppervlak nog eens extra in de verf gezet.
  Tijdloze elegantie - Pronorm
Pronorm kiest voor helderwit in combinatie met geribbelde eik. De eenvoudige vormentaal, waarbij het glanzend witte, massieve kookeiland als eerste in het oog springt, past perfect in een hedendaags interieur. Het hout vormt een aangenaam decor voor het kookgebeuren, een warme tint die de keuken dat extra vleugje gezelligheid biedt.
  Grafiettekening - Ballerina
De fronten van deze Ballerina keuken lijken wel uit een schetsboek weggelopen. Het eiken fineer wordt in grafietzwart afgewerkt. Gecombineerd met het ruwzagen geeft dit een heel specifiek effect. De moderne keuken krijgt opeens een rijp karakter.
  Italiaanse elegantie - Arclinea
Ook bij het stijlvolle Arclinea maakt fineer deel uit van de mogelijke afwerkingen, maar dan geheel volgens eigen interpretatie. De lamellering uit Scandinavisch hout wordt bij deze Lapis Inox fantastisch geassocieerd met roestvrij staal. Het repetitieve fineer geeft richting en reliëf aan de keuken, terwijl het inox werkblad uiterst hygiënisch en duurzaam is.
  In detail bekeken - Jo Wijnant keukens
De 'Modern Loft Kitchens', getekend door Belgisch architect Jan Saebels in 1998, maken tot ver buiten de landsgrenzen naam, dankzij de herinterpretatie van Jo Wynant. Het gewaagde ontwerp wordt afgewerkt met exclusieve houtsoorten als wengé en harde esdoorn, waarbij vooral de geraffineerde details de keuken een identiteit geven.
  Hedendaagse countrystijl - Dekeyzer Keukenarchitectuur
Bij Dekeyzer Keukenarchitectuur, eveneens van eigen bodem, staan exclusiviteit en originaliteit bovenaan het criterialijstje. Zo ook bij deze landelijke keuken uit het Gold Label-gamma, te zien op Interieur 2010, waarbij brute eik de plaats van fineer inneemt, maar met een gelijkaardig reliëf afgewerkt wordt. Tijdloos design met oog voor detail!
De landelijke keuken van Dekeyzer van nabij bekeken. De natuurlijk geboende eik heeft een ruwe detaillering, waardoor de fronten er verweerd en tijdloos uitzien. Hedendaagse technieken zorgen voor een duurzaam resultaat.

Meer nieuwigheden:
keukens
Gepubliceerd op : 1 november 2010 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5642)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=881 and a.id not in (5642) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be

laatste nieuws in keukens

meer nieuws in keukens
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN KEUKENS :