sectornieuws

Philips ziet toekomst in ge´ntegreerde thuisnetwerken.


Het ge´ntegreerde thuisnetwerk wordt realiteit. Dat zei de CEO van de divisie consumentenelektronica bij Philips, Gottfried DutinÚ, op de CES 2003 beurs. Volgens DutinÚ zal de keuze voor draadloze thuisnetwerken de consumentenelektronica grondig veranderen. Met de Connected Home strategie kiest Philips voluit voor dit ge´ntegreerde thuisnetwerk.

Test in Singapore
Op dit moment is Philips in Singapore bezig met een test rond het Connected Home. Samen met enkele plaatselijke inhoudsleveranciers, ISP's, softwarefabrikanten en een telecombedrijf heeft de Nederlandse multinational 30 appartementen voorzien van een ge´ntegreerd thuisnetwerk, dat is opgebouwd uit een breedbandaansluiting en draadloos werkt. Zo is in elke kamer van de flat toegang mogelijk tot de diensten van het thuisnetwerk. Met de test wil Philips inzicht krijgen in de aanvaarding van dergelijke producten en hoe mensen met deze interactiviteit omgaan.

De CEO van Philips meent dat set-top boxen een belangrijke toegangspoort voor het thuisnetwerk zullen zijn. In de toekomst kunnen ook diensten als verlichting, medische zorg en surveillance ge´ntegreerd worden in de woning en eenvoudig via een afstandsbediening gecontroleerd worden.

Philips iProntoUniversele afstandsbediening
Op de CES werden dan ook een aantal producten voorgesteld die ontworpen werden met het oog op het ge´ntegreerde thuisnetwerk. De universele afstandsbediening iPronto is hiervan een mooi voorbeeld. "iPronto is als een digitaal dashboard voor de Connected Home. Het is een intelligent en draagbaar display dat niet alleen A/V-apparatuur, verlichting en airconditioning aanstuurt in de woning, maar ook verbinding kan maken met het internet via Wi-Fi en een breedbandverbinding. Dat betekent dat het programmainformatie, nieuws, weerberichten en andere online inhoud kan ontvangen," aldus Gottfried DutinÚ.

Philips DesXcape: afneembare monitor met Wi-FiWi-Fi centraal
Een ander voorbeeld is de Philips DesXcape, een afneembare monitor. Met dit display kan je informatie op de PC opvragen vanop eender welke plaats in de woning. Het computerscherm hoeft dus niet meer langer fysiek verbonden te zijn met de PC. E-mails versturen, instant messaging of nieuws bekijken, het is allemaal draadloos mogelijk via Wi-Fi.
Ook het Streamium concept wordt nu uitgebreid met Wi-Fi. De MC-i250 heeft verder grotendeels dezelfde kenmerken als zijn voorganger de MC-i200 maar is nu in het kader van de Connected Home strategie uitgebreid met 802.11b.

Philips LX9000RDVD-recorders
Ook op het vlak van DVD-recording wil Philips hoge ogen blijven gooien. Daartoe lanceert het in de herfst van 2003 een home cinema set mÚt DVD-recorder, de LX9000R. Een andere nieuwe DVD-recorder, de DVDR80, kan tot acht uur aan video in de hoogste kwaliteit opnemen en bevat een ingebouwde elektronische programmagids. Zo kan je met een aantal clicks je favoriete televisieprogramma instellen om op te nemen. Een Disc Manager moet het zoeken tussen opnames op verschillende DVD's vergemakkelijken.

Verder commercialiseert Philips ook een draadloze media ontvanger of CAPS. Deze verbindt de PC met bestaande audiovisuele apparatuur in de woonkamer. Daardoor kunnen gebruikers MP3-bestanden of digitale foto's ook in de woonkamer bekijken.

Lees meer over de iPronto.
Lees meer over de innovatieve LCOS televisie op CES 2003.


Meer nieuwigheden:
PHILIPS
thuisnetwerk / multimedia
Gepubliceerd op : 10 januari 2003 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (558)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (4) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=7 and a.id not in (558) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be
sectornieuws
bouwzine.be

laatste nieuws in domotica

meer nieuws in domotica
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor