varia

Belgische vrouwen: klussen nog steeds mannentaak

Bij driekwart van de Belgische gezinnen is de man nog steeds de klusser in huis. Dat blijkt uit een onderzoek dat gereedschappenfabrikant Bosch liet uitvoeren bij meer dan 1000 Belgen.


Belgische vrouwen: klussen nog steeds mannentaak
Bosch peilde naar de klusgewoonten van de Belgische man en de visie van de Belgische vrouw hierover. Bij driekwart van de Belgische gezinnen is de man de klusser in huis. Toch vindt 63% van de mannen dat vrouwen handig genoeg zijn om zelf de handen uit de mouwen te steken. De vrouwen vinden dan weer dat klussen echt mannenwerk is (44%).

Meer dan de helft van de Belgische mannen (56,5%) klust enkel als dat echt nodig is. 53% van de vrouwen kunnen zo’n ‘huis-, tuin- en keukenklusser’ wel appreciëren.

Twee op de tien mannen, de ‘metroklussers’, houden zich het liefst bezig met decoratie en verfraaiingswerken. Slechts een tiende van de mannen ziet klussen als een echte hobby. Zij worden in het onderzoek ‘überklussers’ genoemd.

Een vierde type klusser, de ‘retroklusser’ (8,2 %), heeft een voorkeur voor potige en ruige klussen, het liefst in het gezelschap van maten en veel bier. Vooral bij twintigers en in Vlaanderen vinden we retroklussers terug.

Een laatste type klusser is de ‘technoklusser’ (4,3 %). Deze doe-het-zelver gaat op zoek naar de nieuwste klusgadgets en kent alle technische specificaties.

Zeuren werkt
Om manlief aan het werk te krijgen wordt er best gezeurd (25%) of op het ego gespeeld (20%). Als tegenprestatie ruimt de vrouw beter alle rommel op, een klusje dat 25% van de mannen niet ziet zitten. Ergernis nummer één onder de mannen (37%) is het mislukken van een klus.

Merkenstrategie
Bosch hanteert daarom een marketingstrategie en productontwikkeling die uitgaan van verschillende soorten klussers. Stevig gereedschap voor zware klussen en compacter en lichter gereedschap voor doelgroepen als vrouwelijke klussers en senioren.

Gepubliceerd op : 23 november 2010 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (5426)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=10 and a.id not in (5426) order by a.datum_online desc, a.created desc

laatste nieuws in gereedschap

meer nieuws in gereedschap
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor