varia

Elektro Taelman na verbouwingen klaar voor de toekomst

Op 11 november 2010 opende de vernieuwde winkel van Elektro Taelman, in Bellegem bij Kortrijk, zijn deuren. Na ingrijpende verbouwingen is de winkel bijna verdubbeld in oppervlakte.

De nood aan meer ruimte was hoog, erkent Katrien Taelman, samen met haar man Stefaan Dezeure zaakvoerder. Katrien: “De voorbije jaren groeide het productassortiment aanzienlijk, met toevoegingen in computer en fotografie, en konden we niet alle producten meer kwijt op de winkelvloer. Ook het aantal medewerkers nam fel toe, tot 14 mensen.”

Stefaan: “We liepen daardoor constant tegen elkaar aan, als er iemand even een doos ergens plaatste, stond die meteen in de weg. De producten werden niet meer mooi gepresenteerd zoals het hoort. Kookplaten kregen een plekje op de vaatwassers. Potten en pannen stonden her en der verdeeld. Doordat de winkeloppervlakte bijna verdubbelde, krijgen we nu meer ademruimte.”

Katrien: “Mensen verwachten ook meer keuze. Eén Amerikaanse koelkast tonen volstaat niet meer, het moeten er meerdere zijn. Anderzijds willen we ook niet de toer opgaan van de grote oppervlakten, waar vier wasmachines boven elkaar zijn gestapeld. Dat is ook niet wat de klant vraagt. Als vakman vinden we het belangrijk een mooi, gamma producten samen te stellen, waar we zelf 100% achter staan. Vervolgens helpen we de klant hieruit een keuze te maken. Dat kan gaan om een instapmodel, een toestel uit het middengamma of een high-end product.”

Bij Elektro Taelman is de vernieuwde winkel opgedeeld in vier grote zones: groot witgoed, kleine huishoudtoestellen, multimedia en audio/video. Binnen de zones worden extra accenten gelegd, zoals de koffiehoek in de afdeling van de kleine huishoudtoestellen. Daar kan men de koffietoestellen uittesten en in afwachting van een gesprek met de verkoper een drankje nuttigen. Andere clusters zijn de beauty & wellnesscorner, de ontbijtzone, keukenhulpjes en het groeperen van alle funcooking-toestellen, strijkijzers en stofzuigers.

Katrien: “Ook kunnen we nu kookdemonstraties geven in twee demokeukens met Miele en Electrolux-AEG toestellen. Het is de bedoeling dat we dat in de toekomst op regelmatige basis herhalen. Bij de toestellen proberen we zo vaak mogelijk accessoires te plaatsen, zodat zowel de verkoper als de klant er aan denkt.”

Bij bruingoed zijn er twee luisterruimtes bijgekomen: voor home cinema en hifi. Daar kan er naar verschillende combinaties van versterker en luidsprekers geluisterd worden. Op één grote televisiewand krijgt men een overzicht van de verschillende merken en kan men deze vergelijken. “Meer aandacht gaat ook naar dockingstations voor de iPod of iPhone, die trouwens door de klanten kunnen uitgeprobeerd worden. De iPad, Apple-computers en gaming zorgen ervoor dat we terug een volledig assortiment hebben,” zegt Stefaan.

Katrien: “Door de vernieuwing van de winkel kunnen we ons verder bekwamen in de verschillende productgroepen. Voor elke afdeling hebben we één specialist, die we intern ‘de nummer één’ noemen. Twee productgamma’s waarin we ons verder willen specialiseren zijn fotografie en gaming.”

Niet alleen de winkelvloer is nieuw, ook de technische dienst werd uitgebreid. Stefaan: “Defecte producten kunnen afgeleverd worden aan een speciale servicebalie, waarna ze meteen via een lift naar de bovenverdieping worden gebracht. Daar bevindt zich de technische ruimte, die nu driemaal groter is dan voorheen. Aan de servicebalie kan men ook terecht voor onderdelen en accessoires zoals stofzakken, scheerkoppen, verlengsnoeren, …”

Na het interview en een rondleiding in de winkel wordt het wel duidelijk. Deze zaak is klaar voor de toekomst. Regionaal mogen ze zelfs beschouwd worden als trendsettend. Zowel de kookhobbyisten, de iPod-generatie als de audiofiel komen hier volledig aan hun trekken en kunnen rustig alles uitproberen.

Bekijk hier de vernieuwde website van Elektro Taelman.

Gepubliceerd op : 22 november 2010 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief
nieuws

select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5424)

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.type in (5) and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.hcatid=2 and a.id not in (5424) order by a.datum_online desc, a.created desc

bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia
bouwzine.be
varia

laatste nieuws in huishoudelektro

meer nieuws in huishoudelektro
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor
MAAK UW KEUZE IN HUISHOUDELEKTRO :