varia

Dossier: Interieur 2010 : Nieuwe wereld centraal op Interieur 2010

Nieuwe wereld centraal op Interieur 2010

De 22ste editie van de Design Biënnale Interieur heeft als centraal thema 'de nieuwe wereld'. Voor de eerste maal werd de eregast buiten de Europese grenzen gezocht: de jonge Japanse architect Junya Ishigami.


Nieuwe wereld centraal op Interieur 2010
Projectcoördinator Dieter Van Den Storm: “Interieur 2010 wil enkele facetten van de nieuwe wereld tonen en suggereren. We zijn het onze reputatie verplicht om over ‘grenzen’ te kijken, om vernieuwend te zijn, om de toekomst te omarmen. Met onze zorgvuldige selectie exposanten en niet-alledaagse eregast durft de Design Biënnale te roeien in de nieuwe wereld van architectuur en design.”

De keuze voor een eregast uit het Oosten is bewust. Terwijl in China, Zuid-Korea en Taiwan de volgende generaties grensverleggende ontwerpers worden klaargestoomd, blijft Japan bron van de meest innovatieve creatieve ideeën. Het project 'Kanagawa Institue of Technology Workshop' van de Japanse eregast Junya Ishigami is hier een mooi voorbeeld van. In dit transparante, glazen gebouw dienen de 305 pijlers als scheidingswanden.

Ook de culturele nevenmanifestaties sluiten aan bij deze nieuwe wereld. Zoals de Interieur 2010 Design Competition en theyoungdesignersfair, twee initiatieven die jonge, startende designers een platform geven om hun kunnen te tonen. Een internationale jury zal een kritisch wedstrijdoordeel vellen rond het thema De Nieuwe Wereld. In de jury zetelen ontwerpers en captains of industry als Giulio Cappellini (IT), Nipa Doshi (IND), Marcus Fairs (UK), Pierre Keller (CH) en Lowie Vermeersch (BE).

Op dezelfde locatie, in de underground van de campus Kortrijk Xpo, speelt zich Design at Work 2010 af, een platform voor innovatie en productontwikkeling. Op het menu staan onder meer de Belgische red dot award winners van 2010, een selectie van internetbedrijven en verschillende lezingen, debatten en presentaties.

Tijdens de biënnale zal men ook kennis kunnen maken met het uiteenlopend portfolio van de Designer van het Jaar, Bram Boo. Zijn werk zit in collectie bij Indera, Feld en Drisag. Dit jaar volgt schoolmeubilair bij Vanerum en werk in de ‘carte blanche’-collectie van Bulo.

Dit jaar is er ook de tentoonstelling oisins/Voisines – Nachbar/Nachbarin – Neighbours – Buurman/Buurvrouw. die focust op design uit onze buurlanden. Vier curatoren met een background in het brede designveld geven hun eigenzinnige visie op vormgeving uit hun eigen land: Cédric Morriset voor Frankrijk, Premsela, Dutch Platform for Design and Fashion voor Nederland, Petra Schmidt voor Duitsland en Michael Mariott voor het Verenigd Koninkrijk.

Het architectenteam de vylder vinck taillieu staat in voor de all-over scenografie en architectuur van de biënnale.

Interieur 2010 vindt plaats van 15 tot 24 oktober in Kortrijk Xpo.

Dossier: Interieur 2010 : Nieuwe wereld centraal op Interieur 2010


Gepubliceerd op : 19 juli 2010 Bron : © bouwzine.be
print e-mail
nieuwsbrief

Dossier: Interieur 2010

De designbeurs Interieur 2010 is de plaats bij uitstek om de nieuwste trends in verlichting op te snuiven. In onze uitgebreide fotospecial maak je kennis met de nieuwste lichtarmaturen, mooi opgedeeld per type, en lichtschakelaars.Dossier: Interieur 2010select distinct a.id from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5330 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

select distinct a.id, a.title, a.title_fr, a.hcatid, a.content, a.content_fr, a.content_short, a.content_short_fr, a.fotonaam, year(a.created)-2000 jaarcode, a.type, a.datum_online, a.main_image from categories c right join ez_artikels_cat ac on ac.scat_id=c.ID left join ez_artikels a on a.id=ac.artikel_id where c.active_bz=1 and a.active=1 and a.datum_online<=curdate() and a.parentid=5330 and a.type<>10 order by a.dossier_volgorde

nieuws

laatste nieuws in verlichting

meer nieuws in verlichting
ruwbouw  |  dak  |  buitenschrijnwerk  |  binnenafwerking  |  keuken  |  badkamer  |  verwarming  |  technieken  |  energie  |  gereedschap  |  outdoor